Русия планира голяма нова офанзива за годишнината от началото на

...
Русия планира голяма нова офанзива за годишнината от началото на
Коментари Харесай

Украйна: Русия планира голяма нова офанзива за годишнината от началото на войната

Русия възнамерява огромна нова атака за годишнината от началото на войната, съобщи украинският министър на защитата Олексий Резников, представен от в. " Гардиън ".

Изданието цитира негово изявление за френската телевизия Бе Еф Ем, в което той декларира, че за настъплението Москва ще може да разчита на огромен контингент мобилизирани резервисти. По думите му Русия е оповестила, че е мобилизирала 300 000 души, а в действителност действителният брой е някъде към 500 000 и по тази причина украинският министър прикани сътрудниците на Украйна да ѝ доставят още оръжия.

" Не подценяваме врага ", сподели Резников. " Официално те оповестиха 300 000, само че предвид на числеността на войските, струпани по границите, същинският брой по наши оценки е много по-голям. "

" Гардиън " отбелязва, че изнесените данни няма по какъв начин да бъдат тествани . Вестникът разяснява, че в снощното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски е споделил, че Русия се пробва да реализира някакви триумфи, които да покаже за годишнината от началото на войната.

" Индипендънт " също подчертава върху думите на Резников, че Москва е мобилизирала близо половин милион души и отбелязва, че украинският президент е удостоверил тази информация и е декларирал, че в Украйна се следи " известно усилване на настъпателните дейности на окупатора на фронта - в източната част на страната ".

Украйна се притеснява, че е почнала нова атака, Русия струпва войски, написа в. " Ню Йорк таймс ".

Изданието отбелязва, че Москва е струпала стотици хиляди бойци в Украйна и ожесточава обстрелите си, което може да е симптом, че следва най-голямата атака от началото на войната. Вестникът разяснява, че украинските управляващи от седмици се приготвят за ново съветско нахлуване, което може да е още по-внушително от това при започване на войната. Сега те предизвестяват, че офанзивата може да е към този момент в ход, а задачата на Кремъл е да промени обстановката на бойното поле и да изземе самодейността, акцентира " Ню Йорк таймс ".

" Мисля, че към този момент стартира ", цитира вестникът изявление на Зеленски от по-рано тази седмица, в което той позволява, че новото нахлуване на Русия може даже към този момент да е почнало. " Ню Йорк таймс " помества и оценка на украинското разузнаване, съгласно която Москва е разположила над 320 000 бойци в Украйна - съвсем двойно повече спрямо числеността на войските, нахлули на 24 февруари предходната година, както и оценка на западни публични представители и военни анализатори, съгласно които също така Москва държи в запас сред 150 000 и 200 000 бойци, които могат да бъдат включени в боевете когато и да е.

Украйна се готви за огромна съветска атака, написа в. " Уолстрийт джърнъл " и разяснява, че съгласно управлението в Киев тя може да стартира още в идващите седмици и да не се ограничи единствено до региона на град Бахмут, за който се водят яростни сражения. Това единствено ускорява опасенията на Украйна и Запада, че Кремъл ще опита още веднъж да превземе обширни елементи от територията на Украйна, отбелязва американското издание.

" Русия се приготвя за оптималната ескалация ", съобщи пред " Скай нюз " секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и защита Олексий Данилов . " Тя събира всичко, каквото може, и организира учения и тренировки ", сподели той. 

" Уолстрийт джърнъл " написа още, че в самата Русия военните са сложени под напън да си върнат самодейността на бойното поле , откакто са отстъпили територии на Украйна по време на офанзивата на Киев през септември.

Италия ще сплоти сили с Франция, с цел да достави на Украйна система за противовъздушна защита, която е последна дума на техниката, написа в. " Файненшъл таймс ". 

Изданието прецизира, че става дума за ракетните комплекси САМП-Т (SAMP-T), за които към този момент има постъпило искане от Киев към Париж и Рим. Украйна има намерение да ги употребява, с цел да пази небето над градовете си и сериозната си инфраструктура. Очаква се Италия да достави пусковите установки, а Франция - ракетите.

Италианският министър на защитата Гуидо Крозето удостовери пред " Файненшъл таймс ", че Рим приготвя военна помощ за Украйна, само че отхвърли да посочи каква тъкмо. Във вторник украинският министър на защитата Олексий Резников съобщи в Париж, че " има забележителен прогрес по въпроса за САМП-Т ", а френски източник удостовери това пред " Файненшъл таймс ". С изпращането на военна помощ дясното държавно управление на Джорджа Мелони желае да покаже, че е твърдо на страната на Киев, отбелязва английският ежедневник.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР