Русия планира да забрани вноса на пържени картофки от САЩ

...
Русия планира да забрани вноса на пържени картофки от САЩ
Коментари Харесай

Русия спира да внася пържени картофки от САЩ

Русия възнамерява да забрани вноса на пържени картофки от Съединени американски щати и други западни страни, които са наложили наказания против Москва.

През 2017 година Русия е отчела, че от общото количество употребявани пържени картофки съвсем 94% са импорт, само че е почнала закупуване на нужното съоръжение за произвеждане на локална почва, сподели съветският ръководител на Националния съюз по градинарство Сергей Королев.

Новото съоръжение ще разреши производството на 110 000 тона пържени картофи годишно, предава БГНЕС. Въвеждането на ограничавания върху вноса на замразени картофи, съгласно съюза, освен ще насърчи локалните аграрни производители, които се занимават с производството на сурови картофи, само че ще способства и за опазване на работните места в новосъздадените компании за преправка, както и ще усили сигурността и качеството на продуктите.

Първата фабрика за пържени картофки беше открита през април тази година. Очаква се вътрешното произвеждане да размени импортираните картофи и изцяло да задоволи потребностите на страната.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР