Русия пази банкера Цветан Василев, който се укрива в Сърбия,

...
Русия пази банкера Цветан Василев, който се укрива в Сърбия,
Коментари Харесай

Гешев: Руската държава пази Цветан Василев в Сърбия

Русия пази банкера Цветан Василев, който се укрива в Сърбия, съобщи основният прокурор Иван Гешев след среща с български евродепутати в Брюксел, представен от БНР. Гешев се е опитал да избегне диалог с кореспондентите на българските медии и срещата му с евродепутатите тихомълком е била преместена. След към 2 часа диалози при закрити врата той въпреки всичко е спрял пред публицисти, показва държавното радио.

Попитан дали ще арестува депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, в случай че се окаже, че той е високопоставеното лице за Съединени американски щати, което няма да бъде допускано в страната, той сподели: „ Депутатът Пеевски и всеки различен народен представител, министър виждате, че има в ареста, олигарси, които се крият в Обединените арабски емирства, и Цветан Василев в Сърбия го пази съветската страна благодарение на сръбската държава… Ние не се тормозим да проверяваме никого. “ Междувременно САЩ оповестиха името на глобения българин – съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов, който пусна в Москва упрекнатият в шпионаж водач на Движение „ Русофили “ Николай Малинов.

На въпрос за писмото му до Европейската комисия и Европейския парламент за банкера Цветан Василев основният прокурор посочи, че е уведомил двете институции, „ че очевидно има индикации, че сръбската страна не извършва интернационалните съглашения “.

„ Аз съм дал една информация, която е юридическа, на Европейската комисия и Европейския парламент. Политическите заключения ще си ги създадат съответните политици, съответните дипломати и съответните хора, от които зависи това “, разяснява Гешев. Попитан дали обвързва тематиката за екстрадицията на банкера с договаряния на Сърбия за еврочленство Гешев сподели: „ Аз не съм посланик и не съм политик. “

По-късно от пресцентъра на държавното обвиняване оповестиха, че в Брюксел Иван Гешев е съобщил, че прокуратурата има желание да води деен разговор с европейските институции, с цел да се прекрати практиката на едностранчиво показване на действителността в страната. „ Не може в европейските институции да се чува единствено гласът на хора, които пишат доноси. Това е остарял нрав, който е рецидив от комунистическото минало, когато пишехме до Съветския съюз, с цел да се издигне, в този момент се написа до Европейската комисия “, е споделил той. Гешев е призовал медиите да отразяват обективно работата на прокуратурата.

Инфо:ДНЕВНИК

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg