Русия оценява подкрепата на Германия за строителството на газопровода Северен

...
Русия оценява подкрепата на Германия за строителството на газопровода Северен
Коментари Харесай

Русия оценява подкрепата на Германия за „Северен поток-2“

Русия прави оценка поддръжката на Германия за строителството на газопровода " Северен поток-2 ", обсъждан от Берлин като комерсиална самодейност. Това съобщи министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в границите на срещата си с немския си сътрудник Хайко Маас в Москва, предава TACC.

" Оценяваме обстоятелството, че немското държавно управление продължава да поддържа построяването на газопровода " Северен поток-2 " и го смята за комерсиална самодейност, ориентирана към диверсификация на маршрута за доставка на природен газ и в последна сметка – за повишение на енергийната сигурност на европейския континент ", акцентира Лавров.

Ръководителят на съветската дипломация изрази удовлетворение от развиването на двустранните търговски и стопански връзки. " Въпреки спиралата на глобите, Берлин остава наш значим търговски и стопански сътрудник. В интервала януари-октомври размерът на взаимната търговия нараства с повече от 23% в съпоставяне със същия интервал на предходната година и доближи до 49,8 милиарда $ ", допълнил Лавров. 

Снимка: Министерство на външните работи - Русия
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР