Русия отрече, че е изпаднала в състояние на неплатежоспособност (дефолт)

...
Русия отрече, че е изпаднала в състояние на неплатежоспособност (дефолт)
Коментари Харесай

Русия отрича да е изпаднала в дефолт по външния дълг

Русия отхвърли, че е изпаднала в положение на несъстоятелност (дефолт) по външния си дълг, откакто не съумя да заплати в период дължими лихви в размер на 100 милиона $, осведоми Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред публицисти, че Русия е платила отговорностите си, само че преводът на парите е бил блокиран заради западните наказания против неговата страна.

"Това не е наш проблем ", сподели Песков, представен от Българска телеграфна агенция.

Русия е в положение на дефолт по външния си дълг за първи път от повече от 100 години, съобщи почитан представител на Белия дом, представен от ДПА.

"Това демонстрира какъв брой съществени са дейностите, които Съединени американски щати и техните съдружници и сътрудници започнаха, както и какъв брой трагичен е резултатът им върху стопанската система на Русия ", сподели американският представител.

Срещу Русия бяха наложени съществени наказания, откакто тя предприе военна инвазия в Украйна. Водещи съветски банки бяха изключени от интернационална система за разплащания SWIFT, а активи на Русия в чужбина за стотици милиарди долари бяха замразени.

Много задгранични компании прекратиха изцяло или отчасти своя бизнес в Руската федерация.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР