Русия откри двадесет и първото издание на световното първенство с

...
Русия откри двадесет и първото издание на световното първенство с
Коментари Харесай

Ударно начало за Русия на мондиала

Русия откри двадесет и първото издание на международното състезание с безапелационен триумф с 5:0 над Саудистска Арабия в мач от група А. За домакините това бе първа победа през 2018 година, откакто в изиграните до този миг контроли записаха все разочароващи резултати, включващи едно тъждество и три провали. Попаденията осъществиха Юри Газински, Денис Черишев на два пъти, Артьом Дзюба и Андрей Головкин. По този метод се резервира традицията домакините на мондиалите да останат непобедени на старта на шампионатите – 22 победи и 6 равенства.
Газински, халфът на „ Краснодар “, даде звук за разгрома с първия удар към една от двете порти в 12-ата минута. Резултатът удвои в самия завършек на първата част Черишев, трансформирайки се в първия футболист, разписал се като запаса в мач от откриването. В средата на второто полувреме и Дзюба се разписа, а за Саудитска Арабия това бе 14-ти инкасиран гол на международни финали след удар с глава. В самия край Черишев и Головкин довършиха „ зелените соколи “.
Преди дуела домакините се бяха погрижили и церемонията да бъде не по-малко внушителна. Роби Уилямс подгря 80-те хиляди фенове на „ Лужники “, а компания му правеше съветската оперна певица Аида Гарифулина. На терена бяха още двукратният международен първенец с Бразилия Роналдо и Икер Касияс, притежател на трофея от 2010 година с Испания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР