Русия отхвърли обвиненията на САЩ, че търси повод за нахлуване

...
Русия отхвърли обвиненията на САЩ, че търси повод за нахлуване
Коментари Харесай

Москва отговори на Белия дом: Не търсим повод за нахлуване в Украйна, не искаме война

Русия отхвърли обвиняванията на Съединени американски щати, че търси мотив за навлизане в Украйна, съобщи ТАСС. " Те са удостоверение за продължаващия информативен напън върху Москва ", се споделя в изказване на съветското посолство във Вашингтон, оповестено нощес на страницата на дипломатическата задача във Facebook.

„ Взехме под внимание изказванията, направени от прессекретарите на Белия дом и Пентагона по време на брифинги на 14 януари по отношение на хипотетичната подготовка от Русия и търсене на предлог за навлизане в Украйна “, споделиха дипломатите.

" Представители на администрацията към този момент в детайли разказват сюжетите на сходни провокации, акцентирайки датите на възможното начало на " интервенциите ". Както нормално, няма доказателства ", подчертаха те. " Повтаря се еднакъв сюжет: хвърля се сензация, която по-късно, неведнъж повторена от пресата, се трансформира във водеща вест ", споделят от посолството.

„ Бихме желали да предупредим сътрудниците ни за тези случки. Заявяваме още един път: обвиняванията против нас, които не стопират в Съединени американски щати (както на публично равнище, по този начин и в медиите), са неоснователни и не могат да имат никакви удостоверение “, допълниха от съветската дипломатическа задача. Дипломатите означават, че Русия е срещу войната и за " дипломатическо решение на всички интернационалните проблеми ".

„ Настоятелно призоваваме Съединените щати да работят всъщност, с цел да подсигуряват гаранции за сигурност въз основа на проектодоговорите, препоръчани от съветската страна “, прибавиха те. Позицията на съветските дипломати идва след вчерашното изказване на прессекретарят на Белия дом Джен Псаки, който съобщи, че Съединени американски щати разполагат с доказателства, че Русия възнамерява провокации в Украйна, " с цел да може да изфабрикува предлог за инвазия ". Зад думите му застани и представителят на Пентагона Джон Кърби.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР