Русия организира офанзива на широк фронт с участието на до

...
Русия организира офанзива на широк фронт с участието на до
Коментари Харесай

Русия подготвя широка офанзива срещу Украйна с участието на 175 000 военни

Русия провежда атака на необятен фронт с присъединяване на до 175 000 бойци още идната година, заяви в петък The Washington Post, съобщи БГНЕС. На собствен ред Украйна предизвести, че Русия възнамерява огромна офанзива идващия месец.

Плановете на Москва „ включват придвижване на необятен фронт на 100 батальона и тактически групи с почти 175 000 души личен състав, дружно с бронетанкова техника, артилерия и съоръжение “, сподели пред Post чиновник на американската администрация, поискал анонимност. Пентагонът сподели пред Агенция Франс Прес, че няма да разяснява въпроси на разузнаването, само че съобщи, че е „ надълбоко угрижен от доказателствата, че Русия възнамерява нападателни дейности против Украйна “. „ Продължаваме да поддържаме деескалацията в района и дипломатическото разрешаване на спора в Източна Украйна “, сподели представителят на Пентагона подполковник Тони Семелрът.
свързани новини1821преди 48 минути
Руските сили сега се струпват на четири пункта, в допълнение към новото дислоциране на танкове и артилерия са ситуирани 50 тактически групи на бойното поле, заяви Post, базирайки се на некласифициран документ на американското разузнаване. Движението към и от границата се прави маскирано и цели да провокира неустановеност, написа Post, базирайки се на свои източници.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР