Русия опитва да подкопае репутацията на кандидата на демократите за

...
Русия опитва да подкопае репутацията на кандидата на демократите за
Коментари Харесай

Русия иска Тръмп да остане президент, докато Китай и Иран подкрепят Байдън

Русия пробва да подкопае репутацията на претендента на демократите за президент на Съединени американски щати Джо Байдън, до момента в който Китай и Иран са срещу преизбирането на Доналд Тръмп. Това зяави Уилям Еванина, шефът на американския Национален център за контраразузнаване и сигурност, представен от Си Ен Би Си.

„ Макар че доста задгранични страни имат разнообразни възгледи за това кой би трябвало да бъде в Белия дом, ние сме фокусирани главно върху дейностите на Китай, Русия и Иран “, разяснява Еванина, като

Според него тези страни ще продължат да употребяват прикрити и очевидни ограничения за влияние в опитите си да трансформират настройките на електора, да изместят политиките на Съединени американски щати, да засилят раздора в страната и да подкопаят вярата на американския народ в демократичния развой преди изборите на 3 ноември.

„ Изборите ни би трябвало да бъдат наши лични. Чуждестранните старания да ни повлияят и да се намесят в изборния развой са директна опасност за нашата народна власт “, прибавя той.

По време на конференция през вчерашния ден Доналд Тръмп разяснява заключенията на разследващите служби.

„ Може би “, отговори американският президент на въпрос дали има вяра на заключението, че Москва пробва да се намеси в президентските избори и че работи против Байдън.

„ Мисля, че аз съм последния човек, който Русия желае да види на поста “, побърза да добави той.

След като кореспондент означи, че заключенията на службите опонират на неговите изказвания, Тръмп съобщи, че „ не му пука какво споделят другите “.

„ Никой разумен не би споделил, че Русия желае да печеля изборите “, разяснява Тръмп, като добави, че ще прегледа разследващи отчет от близко.

Заключенията на службите съответстват с отношението на Тръмп и Байдън към трите страни. От началото на пандемията от ковид Тръмп не е спирал с офанзивите си против Китай, обвинявайки Пекин за разпространяването на болестта. Тази седмица той също по този начин подписа два указа, с които не разрешава транзакциите в Съединени американски щати с китайските софтуерни компании Tencent и ByteDance след 45 дни. Това на процедура блокира приложенията WeChat и TikTok в страната.

Администрацията на Тръмп също по този начин постоянно жигосва дейностите на Иран в Близкия изток и постанова стопански наказания на страната.

Байдън, въпреки това, нападна Тръмп за това, че не отделя внимание на съветските дейности против Съединени американски щати.

Според Еванина Китай желае Тръмп да изгуби изборите, защото го счита за „ непредвидим “.

„ Пекин уголемява напъните си да повлияе на политическата среда в Съединени американски щати преди изборите през ноември, налагайки напън върху политически фигури, които счита за нездравословни за ползите на Китай. “, споделя той.

Според него Москва „ употребява редица ограничения, с цел да очерня на първо място " Байдън, който е някогашен вицепрезидент на Съединени американски щати и който е считан за част от анти-руските политически кръгове. „ Руски представители популяризират изказвания за корупция в опит да подкопаят кандидатурата на Байдън “

„ Някои свързани с Кремъл лица също по този начин се стремят да подкрепят кандидатурата на президента Тръмп в обществените мрежи и по съветската телевизия ", споделя още Еванина.

По думите му Иран пробва да навреди на демократичните институции в Съединени американски щати, да отслаби позициите на Тръмп и да ускори разединението в страната преди изборите през 2020 година

„ Мотивацията на Техеран за тези действия идва частично от концепцията, че преизбирането на Тръмп ще докара до удължение на американския напън върху Иран и опитите за промяна на режима “, споделя Еванина.

Кампанията на Тръмп употребява отчета на разследващите служби като причина за нова офанзива против байдън.

„ Не се нуждаем и не желаеме непозната интервенция. Президентът Тръмп ще победи Джо Байдън почтено и намерено “, разяснява представителят на акцията на Тръмп – Тим Мърто.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР