Русия официално присъедини към своята територия части от Украйна. Това

...
Русия официално присъедини към своята територия части от Украйна. Това
Коментари Харесай

Бойното поле е за голямата историческа Русия. Путин обяви анексията на една пета от Украйна

Русия публично причисли към своята територия елементи от Украйна. Това стана с контракти, подписани от президента Владимир Путин след речта му в тържествената Георгиевска зала на Кремъл.

Той сподели, че Русия към този момент има четири нови области, а техните жители стават " вечно " съветски жители.

" Те възвърнаха нашето историческо единение. Благодарим! " - сподели Путин.

Сред присъстващите в Георгиевската зала бяха водачите на окупационните управляващи в четирите украински области, водачът на Чечня Рамзан Кадиров, министри и депутати. В публиката не участва патриарх Кирил.

От 23 до 27 септември бяха извършени нелегитимни референдуми за присъединение към Русия на 4 украински области - Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка. Те протекоха с организация на окупационните управляващи, без процедура, без изборни описи и региони. Нито Украйна, нито демократичните страни признаха това допитване.

" Нищо няма да е като преди ", сподели Путин в петък. Той добави: " Бойното поле е за огромната историческа Русия ".

Новините идват на фона на украинска контраатака на изток и юг.

В речта си Путин се базира на текст от Устава на Организация на обединените нации, който съгласно него е използван към случая - това е член първи, който подсигурява правото на самоопределяне.

Той дефинира като герои представители на окупационните управляващи, които бяха убити от украински партизани или от украинската войска в последните седмици.
 Назначените от Москва ръководители на Херсонска област - Владимир Салдо, и Запорожка област - Евгений Балицки, Владимир Путин, водачът на сепаратистите в Донецк - Денис Пушилин, и лидерът на сепаратистите в Луганск - Леонид Пасечник, след подписването на договорите
Нелегитимните референдуми афишират за " съветски " задачите територии на украинските области. В момента Москва управлява съвсем цялата Луганска област, а в останалите три области държи към 70-80 %. Във всичките четири територии се водят дейни военни дейности.

Путин приказва пред знамето на Руската федерация и пред още четири флага - на превзетите от него украински области.

По време на речта си той повтори главните си тези от февруари, с които оправда експанзията. Според него разпадът на Съюз на съветските социалистически републики е окрилил Запада да построи своя колониална система и да бъде убеден, че “Русия няма да може да се окопити от удара “.

Той минимум 10 пъти осъди нещо, което назовава " западен колониализъм ", " разпространение на расизъм и русофобия ".

Путин похвали Русия за това, че след разпада на Съюз на съветските социалистически републики е съумяла " да построи мощна централизирана постоянна страна, учредена на духовните полезности на православието, исляма, юдаизма и други религии ".
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР