Русия обяви за персона нон – грата и изгонва в

...
Русия обяви за персона нон – грата и изгонва в
Коментари Харесай

Русия отговори на Лондон: Гони 23 британски дипломати

Русия разгласи за личност нон – грата и изгонва в едноседмичен период 23 английски дипломати, затваря генералното консулство на Англия в Санкт Петербург и приключва активността на Британския съвет в Русия.
Това се споделя в изказване на съветското външно министерство откакто английският дипломат Лори Бристоу беше незабавно извикан в съветското външно министерство.
„ 23 дипломатически сътрудници на английското посолство в Москва се афишират за личност нон – грата и би трябвало да изоставен страната в едноседмичен период. Отчитайки диспропорцията в броя на консулските институции на двете страни, се отдръпва единодушието на Русия за разкриване и действие на генерално консулство на Англия в Санкт Петербург. Съответните процедури ще се осъществят в сходство с интернационалната правна процедура. Във връзка с нерегулирания статут на Британския съвет в Руската федерация се приключва неговата активност “, се споделя в изказването на Министерство на външните работи.
Изгонването на английските дипломати е в отговор на сходни ограничения, подхванати от Лондон. Англия упреква Русия, че стои зад отравянето на някогашния съветски шпионин Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР