Русия обяви в събота, че сменя най-висшия генерал, отговарящ за

...
Русия обяви в събота, че сменя най-висшия генерал, отговарящ за
Коментари Харесай

В Русия смениха генерала, отговарящ за логистиката


Русия разгласи в събота, че сменя най-висшия военачалник, отговарящ за логистиката, до момента в който военната ѝ интервенция в Украйна не натъква на серия от логистични проблеми, съобщи Агенция Франс Прес.

" Армейски военачалник Дмитрий Булгаков е освободен от поста заместник-министър на защитата и ще бъде сменен от военачалник полковник Михаил Мизинцев ", заяви съветското министерство на защитата в Телеграм.

Мизинцев (60 г.) е в английския лист за глобени физически лица поради присъединяване му в обсадата на Мариупол в Украйна, който бе високомерен от съветските сили през май.

Руската военна интервенция и неотдавнашните триумфи на украинската войска на бойното поле разкриха значими пропуски в логистиката на армията на Москва.

Според някои анализатори материално-техническото доставяне е най-слабата частица в съветската войска, която основава проблеми от началото на нашествието в Украйна на 24 февруари.

Частичната военна готовност, оповестена от президента Владимир Путин в сряда, е още едно логистично предизвикателство.

Стотиците хиляди запасняци от цяла Русия се нуждаят да бъдат оборудвани и подготвени, преди да бъдат пратени на бойното поле, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР