Русия обяви днес смяната на отговарящия за логистиката военен с

...
Русия обяви днес смяната на отговарящия за логистиката военен с
Коментари Харесай

Русия смени генерала, отговарящ за логистиката

Русия разгласи през днешния ден промяната на отговарящия за логистиката боен с най-голям сан, осъществена при започване на обхватна мобилизационна акция и в миг, когато офанзивата на Украйна сподели, че са налице организационни компликации, съобщи Франс прес.
 
Армейски военачалник Дмитрий Булгаков е освободен от длъжността заместник-министър на защитата на Руската федерация заради прекосяване на друга работа, разгласи военното ведомство в известие, без да дава детайлности.
 
Генерал Булгаков е сменен от генерал-полковник Михаил Мизинцев, който досега ръководеше Националния център за ръководство на защитата на Руската федерация. Генерал-полковник Мизинцев към този момент ще дава отговор за материално-техническото застраховане на въоръжените сили, се споделя още в известието.
 
60-годишният Мизинцев е заемал редица управителни постове в Генералния щаб по време на дългата си военна кариера, отбелязва Агенция Франс Прес. Той е обект на западни наказания поради ролята си в обсадата на югоизточния украински пристанищен град Мариупол, високомерен през май от съветските сили с цената на огромни опустошения.
 
Тази смяна беше предшествана от оповестената тази седмица от военнопрестъпника Владимир Путин готовност на стотици хиляди руснаци, с цел да се даде нов подтик на нападателната война на Русия в Украйна.
 
Мобилизацията съставлява огромно организационно предизвикателство. Тя изисква резервистите да бъдат свикани от всички краища на голяма територия, да бъдат екипирани, да бъдат превозени до центровете за образование, а по-късно и до фронта.
 
Военното настъпление на Русия в Украйна обаче извади нескрито обилни компликации във връзка с логистиката. Анализаторите акцентират тези дефекти като една от аргументите, обясняващи компликациите, с които съветските войски се сблъскаха при започване на офанзивата.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР