Русия обяви днес, че е започнала редовни зимни военни учения

...
Русия обяви днес, че е започнала редовни зимни военни учения
Коментари Харесай

Русия започна редовни военни учения до границите на Украйна

Русия разгласи през днешния ден, че е почнала постоянни зимни военни учения в своя Южен боен окръг, който граничи частично с Украйна, съобщи Ройтерс.

Според известието на съветското Министерство на защитата към 10 хиляди бойци са предислоцирани в региона на маневрите, които ще обзет също анексирания Крим и територии край отделилите се " национални републики " в Източна Украйна. Зимните учения с присъединяване на моторизирани пехотни елементи ще се състоят на над 30 полигона в минимум шест разнообразни области, споделиха още от министерството.

Представители на Съединени американски щати, НАТО и Украйна от седмици бият паника за възможна нова офанзива на Русия против Украйна, като се базират на необикновеното придвижване на съветски войски край украинската граница. Москва отхвърля тези изказвания и декларира, че има правото да мести войските си на своя територия, както желае.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба прикани през днешния ден страните членки на НАТО, чийто външни министри от през вчерашния ден са се събрали в Рига, да приготвят пакет от стопански наказания против Русия и да засилят военното съдействие с Киев за обезсърчаване на Русия да предприеме възможна инвазия на Украйна, предадоха международните организации.

" Убедени сме, че в случай че обединим нашите старания, в случай че действаме по един съгласуван метод, ние можем да разубедим президента Путин и да го подтикнем да не избира най-лошия сюжет, който би представлявала една военна интервенция ", сподели Кулеба при идването си в Рига, където ще взе участие във втория ден от срещата на външните министри на страните членки на НАТО.

" Ще призовем съдружниците да разработят дружно с Украйна пакет от ограничения за обезсърчаване на Русия ", добави той.

" Оставаме все по този начин решени да окажем политическа и практическа поддръжка на Украйна и на Грузия ", съобщи пък генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг при откриването на днешната сесия, отдадена на тези две страни, които са на първа линия пред Русия и които желаят да станат членове на НАТО.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР