Русия няма нужда да използва ядрени оръжия в Украйна. Това

...
Русия няма нужда да използва ядрени оръжия в Украйна. Това
Коментари Харесай

Шойгу не вижда нужда Русия да използва ядрени оръжия в Украйна

Русия няма потребност да употребява нуклеарни оръжия в Украйна. Това съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу в своя тирада по време на Московската интернационална конференция по сигурността, оповестява " Ройтерс ".

Той уточни, че украинските военни интервенции са планувани от Съединените щати и Англия, както и че НАТО е нараснал разполагането на войските си в Източна и Централна Европа " неколкократно ".

Позовавайки се на новия контракт START, Шойгу акцентира, че договарянията за разширение на съглашението са " двупосочна улица " и обстановката към контракта за надзор на нуклеарните оръжия сред Съединени американски щати и Русия " не е лесна ".
 ISW: Путин може да употребява нуклеарно оръжие в Украйна
ISW: Путин може да употребява нуклеарно оръжие в Украйна

Целта е да се спре контранастъплението на Киев

Миналата седмица Игор Вишневецки, заместник-директор на Департамента за неразпространение и надзор на въоръженията на съветското външно министерство съобщи, че .

Преди това президентът на Съединени американски щати да стартират договаряния за надзор на нуклеарните оръжия , като сподели, че Москва по-специално има задължението да покаже отговорност след нахлуването си в Украйна.

В изказване американският водач повтори, че администрацията му е подготвена " експедитивно да договаря " за подмяна на контракта СТАРТ, ограничителен междуконтиненталните нуклеарни сили в Съединените щати и Русия, който би трябвало да изтече през 2026 година

Изявлението на американския президент бе посрещнато от Москва с неуважение.
 Самолети от нуклеарната триада на Русия са на маневри
Самолети от нуклеарната триада на Русия са на маневри

Москва демонстрира мускули
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР