Русия няма намерение да си сътрудничи със специалния докладчик на

...
Русия няма намерение да си сътрудничи със специалния докладчик на
Коментари Харесай

Москва няма да си сътрудничи със специалния докладчик на ООН за правата на човека в Русия Мариана Кацарова

Русия няма желание да си сътрудничи със специфичния докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида в Русия Мариана Кацарова, защото тя ще работи според западните насоки, с цел да упражни политически напън върху Москва. Това съобщи през днешния ден в ефира на телевизия " Росия-24 " Генадий Гатилов, непрекъснат представител на Русия в Службата на Организация на обединените нации и в други интернационалните организации в Женева.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10663
Той посочи, че Кацарова " е деен русофоб и постоянно е била такава, когато е заемала други длъжности в региона на правата на индивида ".

" От нея не можем да чакаме нищо положително за нас, никаква обективност, никаква вярна оценка на ситуацията с правата на индивида в Русия. Така че за нас обстановката тук е напълно ясна ", добави Гатилов, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му постът е бил основан и въз основа на антируска резолюция в Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации, нямаща нищо общо със загрижеността за правата на индивида. Според него тази работа е извънредно политизирана, а Западът желае да я употребява за оказване на напън върху Русия. " Така че към този момент сме взели решение и не имаме намерение да си сътрудничим с нея и нейния офис ", добави той.

Мариана Кацарова стартира работа като първия специфичен докладчик на Организация на обединените нации за положението на правата на индивида в Руската федерация на 1 май 2023 година, откакто беше назначена от Съвета по правата на индивида.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР