Русия няма да разполага нови ракети, стига САЩ да покажат

...
Русия няма да разполага нови ракети, стига САЩ да покажат
Коментари Харесай

Русия не планирала разполагане на нови ракети в Европа, стига САЩ да не го правят

Русия няма да разполага нови ракети, стига Съединени американски щати да покажат сходна въздържаност в Европа и Азия . Това разгласи съветският боен министър Сергей Шойгу, откакто Вашингтон се отдръпна от Договора за ликвидирането на ракетите със междинен и дребен обхват от 1987 година, подписан от тогавашния президент на Съединени американски щати Роналд Рейгън и тогавашния държавен началник на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов.

Съединени американски щати публично се отдръпнаха от контракта по-рано този месец, откакто упрекнаха Москва в нарушаването му, както и за разполагането на неразрешен вид ракета, изказвания, които Кремъл отхвърля.
 Болтън: Русия създава новите си ракети с крадени американски технологии
Болтън: Русия създава новите си ракети с крадени американски технологии

Москва харчи за военни цели…

Русия също се отдръпна от контракта, само че Шойгу настоя, че страната му нямала проекти за разполагане на нови ракети.

" Ние към момента се придържаме към това. Ако в Европа няма такива системи (разположени от Вашингтон), ние няма да вършим нищо там ", разяснява той пред съветската държавна телевизия " Россия-24 ".

Договорът от 1987 година забраняваше наземните ракети с обсег сред 500 и 5 500 км, ограничавайки способността на двете страни да подхващат нуклеарен удар в краткосрочна вероятност.

Руският президент Владимир Путин предизвести, че Москва ще стартира да създава наземни нуклеарни ракети с дребен и междинен обсег, в случай че Съединени американски щати стартират да вършат същото след отиването в историята на контракта да надзор върху оръжията.
 Меркел упрекна Русия за неуспеха на Договора за ракетите
Меркел упрекна Русия за неуспеха на Договора за ракетите

НАТО ще откри " общ отговор " на разпадането на контракта съгласно нея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР