Русия няма да доставя петрол и газ в страните, които

...
Русия няма да доставя петрол и газ в страните, които
Коментари Харесай

Кремъл: Русия няма да доставя петрол и газ в страните, въвели таван на цените на енергийните ресурси



Русия няма да доставя нефт и газ в страните, които вкарат таван на цените на енергийните запаси. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитирайки позицията по този въпрос на президента Владимир Путин.

Попитан дали Русия е подготвена да промени позицията си, в случай че оптималната стойност на по този начин наречения таван се окаже близка или по-висока от пазарната цена на петрола, Песков отговори:

" Всичко това предстои на изчерпателен разбор. Работата е там, че европейците водят някакви разисквания по този таван с неразбираеми детайлности и се посочват мъчно обясними числа. Създава се чувството, че просто желаят да одобряват решение поради самото решение ". 

Посочи Песков и добави, че към този момент е мъчно да се предвижда по какъв начин възможното въвеждане на таван на цените ще повлияе на енергийния пазар. 

Говорителят на Кремъл разяснява и вчерашните масирани съветски ракетни удари по територията на Украйна. Той увери, че Русия не обстрелва украинската обществена инфраструктура и трансферира отговорността за протичащото се на управляващите в Киев:

" Ръководството на Украйна има всички нужни благоприятни условия да контролира обстановката по този начин, че да извърши настояванията на съветската страна и надлежно да приключи всички вероятни премеждия на локалното население ". 

По-рано представителят на министерството на защитата Игор Конашенков сподели на брифинг в Москва, че съветската войска не е обстрелвала цели на територията на Киев. Според него всички опустошения са резултат от рухването на ракети на украинската противовъздушна защита, която е ситуирана в жилищните квартали на столицата.

БНР подкасти: Следващият ден DGtech podcast На всяка цена
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР