Русия не е в състояние да изпълни ангажиментите си за

...
Русия не е в състояние да изпълни ангажиментите си за
Коментари Харесай

Ню Делхи: Русия не може да изпълни доставките на оръжие за Индия

Русия не е в положение да извърши уговорките си за доставка на оръжия за Индия поради войната в Украйна, обявиха индийските военновъздушни сили (ВВС). Това може да докара до разтягане на връзките на Ню Делхи с най-големия си снабдител на оръжие, заяви Си Ен Ен.

Представител на индийските военновъздушни сили съобщи пред индийска парламентарна комисия, че заради войната в Украйна " огромна доставка " от Москва " няма да се реализира ".

Признанието, оповестено в отчет на долната камара на индийския парламент във вторник, е първото публично удостоверение от страна на индийските управляващи на фона на ширещите се клюки и известия в локалните медии, които допускат дефекти в съветския потенциал.

" Те ни дадоха документално да разберем, че не са в положение да го доставят ", съобщи представителят, съгласно отчета.

В отчета не се загатва съответната информация за доставката.

Най-голямата настояща доставка са единиците от системата за противовъздушна защита С-400, които Индия закупи през 2018 година за 5,4 милиарда $. Три от тези системи са доставени, а още две се чакат.

Военновъздушни сили също по този начин зависят от Русия за аварийни елементи за своите изтребители Су-30МКИ и МиГ-29.

Според Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира (SIPRI) Русия е вторият по величина експортьор на оръжие в света.

По-рано този месец съветският президент Владимир Путин разгласи широкомащабни старания за създаване на потенциал за произвеждане на повече оръжия за войната в ход, който съгласно него е " незабавно нужен ".

Заповедта на Путин последва и многократните недоволства на началника на " Вагнер " Евгений Пригожин, че подчинените му не получават задоволително муниции в продължителната си борба за източния град Бахмут.

Ню Делхи има мощни връзки с Москва, датиращи от времето на Студената война, и продължава да е мощно подвластен от Кремъл във връзка с военното си съоръжение. Тези връзки са жизненоважна връзка поради продължаващото напрежение по общата хималайска граница на Индия с все по-настъпателния Китай.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР