Русия настоява за обяснения в най-близко бъдеще от британските власти

...
Русия настоява за обяснения в най-близко бъдеще от британските власти
Коментари Харесай

Нова глава в скандала с отравянето на Скрипал! От Москва настояват час по-скоро Великобритания да...

Русия упорства за пояснения в най-близко бъдеще от английските управляващи по делото за отравянето на Сергей Скрипал в британския град Солсбъри. Това сподели през днешния ден пред публицисти заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков.

" Очакваме час по-скоро обясненията на Лондон за случилото се и по какъв начин те имат намерение да се измъкнат от тази обстановка ", сподели Рябков. Той добави, че " бурната реакция " на Чехия и Швеция не анулира обстоятелството, че те имат опция за разработка на вещество от вида " Новичок " (новак), с каквото бяха отровени Скрипал и щерка му Юлия. Руският върховен посланик упрекна Англия, че желае да употребява Организацията за възбрана на химическите оръжия да поддържа обвиняванията към Русия, че е забъркана в покушението в Солсбъри на 4 март.

Според Сергей Рябков погрешните изказвания, че държавните сили в Сирия употребяват химическо оръжие ще не престават и отсега нататък, изключително след военните триумфи на режима против бунтовниците в Източна Гута. Рябков прикани Съединени американски щати изрично да се откажат да нанасят удари по сирийските държавни сили и Дамаск, защото това би било " акт на експанзия против суверенна страна ".

Припомняме, че по-рано Леонид Ринк, който е бил част от екипа, създал нервнопаралитичното вещество „ Новичок “ съобщи, че Русия не може да стои зад отравянето, тъй като шпионинът и щерка му са още живи. „ Това значи, че или не е било употребявано веществото „ Новичок “, или е зле направена версия на сместа “, съобщи професорът.

В същото време пък изгонените от съветското посолство дипломати започнаха да напущат дипломатическата постройка със фамилиите и багажа си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР