Русия напуска изцяло договора Открито небе на 18 декември 2021

...
Русия напуска изцяло договора Открито небе на 18 декември 2021
Коментари Харесай

Русия напуска договора „Открито небе” на 18 декември

Русия напуща напълно контракта „ Открито небе ” на 18 декември 2021 година, се споделя в публикувано през днешния ден известие на външно министерство.

Страната е уведомила всички държави-участници за решението си да излезе от контракта шест месеца след изпращането на уведомлението.

В сходство с откритата процедура Москва е уведомила страните-депозитари Унгария и Канада, както и останалите участници посредством посолствата си в съответните страни.

От външно министерство означават, че обстановката с контракта демонстрира неналичието на вероятност на опитите да се реализира едностранно преимущество, като се пренебрегват ползите и загрижеността на Москва.
 Съединени американски щати към Русия: Няма да се върнем към контракта Открито небе Съединени американски щати към Русия: Няма да се върнем към контракта " Открито небе "
Администрацията на американския президент Джо Байдън уведоми Русия, че няма да се върне в основен пакт за надзор на въоръженията. Това...

Подчертава се също, че желанието „ техническото предимство ” на Запада да разреши да бъде заобиколена Русия, също не се е оправдало.

Призовават се западните сътрудници да осъзнаят, че не могат да подсигуряват своята сигурност, в случай че не регистрират ползите по въпросите на сигурността на Русия и на нейните съдружници.

„ Ние постоянно ще намерим ефикасен отговор. Но въпреки всичко е по-добре да работим дружно и градивно върху укрепването на европейската и световната сигурност, ползвайки се от опита на многогодишното ползотворно съдействие сред страните в границите на контракта „ Открито небе ”, акцентира външнополитическото ведомство.

Русия акцентира, че е договорът да се резервира и че всяка отговорност за неговия разпад пада върху Съединени американски щати. Американците се афишират интензивно за бистрота във военната област, единствено в случай че разчитат посредством нея да получат някакви свои преимущества, се споделя още в изказването.

Държавите-членки на НАТО показаха страдание за желанието на Русия да излезе от контракта.
 Москва счита да се отдръпна от Открито небе до лятото Москва счита да се отдръпна от " Открито небе " до лятото
Москва може да приключи процедурите за отдръпване от контракта " Открито небе " до лятото. Това заяви Константин Гаврилов, началник на р...

Според тях, договорът „ Открито небе ” дава опция за бистрота, сигурност и непоклатимост, както и за взаимно доверие в евроатлантическия район.

В публикуваната от НАТО позиция се споделя, че Русия „ в продължение на доста година отхвърля да извърши в цялостна степен своите отговорности по контракта, в това число въвеждайки над региона на Калининград и покрай границата си с Грузия ”.

Въпреки многочислените апели, Русия не прояви конструктивност и не направи крачка в посока цялостното съблюдаване на контракта, се споделя още в изказването.

НАТО остава зает с контрола върху стандартните оръжия като основен детайл на евроатлантическата сигурност. „ Ние удостоверяваме цялостния си ангажимент за понижаване на военния риск, предотвратяването на спорове, построяването на доверие и насърчаването по този метод на мира и сигурността ”, се споделя в документа.

Северноатлантическият алианс ще продължи да се стреми към градивни връзки с Русия, когато дейностите ѝ вършат това допустимо. Страните-членки приканват Москва да употребява останалите шест месеца преди влизането в действие на отдръпването си, с цел да преразгледа решението си и да се върне към цялостното съблюдаване на контракта „ Открито небе ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР