Русия нанесе първа загуба на Италия на Световното по волейболЕдин

...
Русия нанесе първа загуба на Италия на Световното по волейболЕдин
Коментари Харесай

Русия нанесе първа загуба на Италия на Световното по волейбол

Русия нанесе първа загуба на Италия на Световното по волейбол
Един от домакините на Световното състезание по волейбол Италия позволи първо проваляне на шампионата, губейки от Русия с 3:2 гейма – (19:25, 25:18, 25:21, 19:25, 15:11). Въпреки загубата,,адзурите “ се класираха за идващия стадий на конкуренцията, до момента в който руснаците ще търсят продължение напред като един от двата най-хубави втори тима.

Пред 13, 000 души в Милано италианците започнаха по-добре срещата в търсене на седми следващ триумф на шампионата. Филипо Ланца се завърна в състава, а след серия от сполучливи офанзиви на Иван Зайцев и Османи Хуанторена и блок на Даниеле Мацоне първият гейм отиде на сметката на домакините – 25:19. Треньорът на съветския отбор Сергей Шляпников върна на полето разпределителя Александър Бутко за втората част, а сервисът на италианците в гейма изневери. След положителни офанзиви на Зайцев разликата бе понижена до две точки при 15:13, само че руснаците демонстрираха една от главните си сили и след поредност от сполучливи блокади дръпнаха с 20:13. Максим Михайлов нападна сполучливо и затвори втората част в интерес на Русия – 25:18.

В третия гейм картината бе идентична – руснаците продължиха да преобладават в офанзива и съумяха да усилят % си на успеваемост в нахлуване от 33% в първия гейм до 60% в третия. Италианците не намираха решение на офанзивите на Михайлов и Русия излезе с едни гърди напред след 25:21. Домакините се разсъниха в гейм номер 4 и още веднъж с помощта на най-силните си оръжия в лицето на Зайцев и Хуанторена докараха нещата до съдбоносен пети гейм – 25:19. В тайбрека двата тима вървяха ръка за ръка до 6:6, когато Дмитри Волков осъществя ас и руснаците дръпнаха с две точки. Блокада на Дмитрий Мусергски докара резултата до 12:10, а след това Русия завоюва след 15:11. В последния ден от втората фаза на Световното състезание Русия играе с Финландия, до момента в който Италия приема Холандия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР