Русия наложи забрана за влизане в страната на 963 американци,

...
Русия наложи забрана за влизане в страната на 963 американци,
Коментари Харесай

Русия забрани на 963 американци да влизат в страната, сред тях - Байдън и Блинкен

Русия наложи възбрана за влизане в страната на 963 американци, измежду които президентът Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен и шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс, съобщи Ройтерс. Забраната има единствено алегорично въздействие, само че е показателна за непрекъснатото утежняване на връзките сред Русия и Съединени американски щати и техните съдружници от 24 февруари насам, отбелязва.

Забрана за влизане в Русия бе наложена и на 26 канадски жители, включително на брачната половинка на канадския министър председател и на главнокомандващите на военновъздушните, военноморските и сухопътните сили, съобщи ТАСС, като се базира на външно министерство.

В известие на дипломатическото ведомство се отбелязва, че възбраната е в отговор на наложените от канадските управляващи антируски наказания, „ които засягат освен представители на управляващите, само че и на военните и бизнес средите, а в редица случаи и най-близките им родственици “.

„ В скоро време ще последват нови ответни ограничения в отговор на враждебните дейности на ръководещия в Канада режим на Джъстин Трюдо “, предизвестява съветското външно министерство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР