Русия наложи ответни мерки на Великобритания, която изгони 23 руски

...
Русия наложи ответни мерки на Великобритания, която изгони 23 руски
Коментари Харесай

Русия отвърна на удара! Изгони британски дипломати

Русия наложи ответни ограничения на Англия, която изгони 23 съветски дипломати поради отравянето на някогашния съветския разузнавач Сергей Скрипал на английска земя и последвалия скандал, заяви РИА Новости, базирайки се на публично известие на съветското външно министерство.

Русия разгласи 23 английски дипломати за личност нон грата и им даде период от една седмица да изоставен страната. Освен това съветските управляващи ще закрият Генералното консулство на Англия в Санкт Петербург. Русия приключва активността и на Британския съвет в Русия, като резервира правото си да наложи и други ответни ограничения, уточни ведомството

По-рано през седмицата английският министър-председател Тереза Мей уточни Русия за гарант на опита за ликвидиране и съобщи, че Лондон ще изгони 23 съветски депутати. Скрипал и щерка му бяха нападнати с вещество, настоящо на нервната система на човешкия организъм.

Бойното отровно вещество е основано в Съветския съюз преди десетилетия. Кремъл отхвърля да има виновност в покушението против някогашния двоен сътрудник, предал имената на съветски шпиони на западното разузнаване. От Москва приканиха Лондон да намерят причинителя и да спрат с безпочвените обвинявания.

Британският външен министър Борис Джонсън упрекна персонално съветския президент Владимир Путин за директни заповеди да бъде осъществена офанзивата на английска земя. Службите в Обединеното кралство са сигурни в съветската диря. Скандалът може да се отрази и на Световното състезание по футбол през лятото в Русия, като към този момент има апели за протест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР