Русия, като жест на добра воля, изтегли войските си от

...
Русия, като жест на добра воля, изтегли войските си от
Коментари Харесай

Русия изтегли гарнизона от Змийски остров като жест на добра воля

Русия, като жест на благосклонност, изтегли войските си от Змийски остров, заяви Министерството на защитата.

„ Така на международната общественост беше демонстрирано, че Руската федерация не пречи на напъните на Организация на обединените нации да провежда филантропичен кулоар за експорт на селскостопанска продукция от територията на Украйна “, означават от министерството.

Те също по този начин подчертаха, че сходна стъпка ще лиши Киев от опцията да спекулира с казуса с продоволствената рецесия, криейки се зад „ невъзможността “ за експорт на зърно заради контрола на съветските войски.

Министерството добави, че в този момент, с цел да възобнови доставките, украинската страна би трябвало да почисти от мини Черноморското крайбрежие, край крайбрежията си, в това число пристанищните води.

Организация на обединените нации неведнъж приказва за опасността от продоволствена рецесия заради дефицит на зърно, Западът упрекна Русия, че противодейства на доставките на украинско зърно на международните пазари, Москва изрично отхвърли сходни обвинявания. В същото време самите киевски управляващи сътвориха доста спънки за износа: в допълнение към палежите на зърно, които бяха разкрити в пристанище Мариупол, ВСУ минираха някои региони на Черно море, което не позволяваше зърното да бъде превозено до международните пазари с кораби.

Президентът Владимир Путин сподели, че Русия не пречи на износа на зърно от Украйна, в случай че Киев почисти пристанищата от мини, корабите със зърно ще могат да потеглят безпроблемно.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР