Русия изстреля нов залп от ракети срещу Украйна, което накара

...
Русия изстреля нов залп от ракети срещу Украйна, което накара
Коментари Харесай

Руски ракети летят над Киев и Одеса. Макрон заговори за гар...

Русия изстреля нов залп от ракети против Украйна, което накара хората да се насочат към бомбоубежищата в цялата страна, заяви Ройтерс.

Сирените за въздушна паника завиха в столицата Киев поради това, което украински публични лица описаха като нова вълна от съветски ракетни удари след началото на нашествието на 24 февруари.

Съобщава се за ракетни удари в столицата Киев, в Сумска област, Николаев и Одеса, съгласно локалните управляващи, като в редица региони има сигнали за въздушна паника.

Кирило Тимошенко, зам.-ръководител на президентската канцелария на Украйна, заяви, че съветските сили са направили няколко ракетни офанзиви в цялата страна.

Говорителят на украинските военновъздушни сили Юрий Игнат удостовери офанзивите в голям брой региони, като предизвести, че може да бъде нанесена нова вълна от въздушни удари в идващите часове.

 
Няма незабавна информация за вреди или жертви, само че публични лица, представени от украинските медии, споделиха, че детонации могат да бъдат чути над главите им в някои региони, защото системите за противовъздушна защита са влезнали в деяние.

Ръководителят на администрацията на украинския президент Андрий Ермак посъветва сънародниците си да останат в бомбоубежищата.

" Не подценявайте предизвестията за въздушна паника, ние ще отвърнем на удара ", написа Ермак в своя Telegram Channel.

Руските сили все по-често се насочват към украински енергийни уреди през последните седмици, причинявайки огромни спирания на електрозахранването с настъпването на зимата, защото Москва се сблъсква с неуспехи на бойното поле.

Украйна преди малко се беше завърнала в понеделник към плануваните спирания на електрозахранването, вместо към спешните спирания, откакто претърпя огромни съветски ракетни удари на 23 ноември, най-лошите офанзиви против енергийната инфраструктура, почнали от началото на октомври, отбелязва Ройтерс.

Новите съветски въздушни удари съответстват с прелюдия от Запада таван върху цените на съветския нефт по море.
Зеленски прикани украинците да проявят устойчивост през зимата
Украинският президент Володимир Зеленски прикани във видеообръщение сънародниците си да проявят неизменност и устойчивост пред настъпващия леден сезон, заяви ДПА.

" Врагът се надява да употребява зимата против нас: да направи студа и компликациите на зимата част от своя гнет ", сподели Зеленски.

" Ние би трябвало да създадем всичко по силите си да оцелеем през тази зима, без значение какъв брой сурова е тя ", съобщи украинският президент.

Русия има преимущество в ракетите и артилерията, сподели той, " само че ние имаме нещо, което окупаторът няма и няма да има: ние пазиме нашия дом и това ни дава най-голямата допустима мотивация ".

" За да преживеем зимата, ние би трябвало да бъдем по-издръжливи и обединени от всеки път ", съобщи Зеленски и сподели, че украинският народ се бори за независимост и в отбрана на истината.

Тази нощ съветските сили са подложили на обстрел с ракети индустриалната и енергийната инфраструктура на град Запорожиe. Според локалните управляващи, потърпевшо е едно от частните предприятия.

Съобщава се и за обстрел против Кривой рог.
Критики против изявление на Макрон
На този декор изявлението на френския президент Еманюел Макрон, че Западът би трябвало да обмисли нуждата от гаранции за сигурността на Русия, в случай че Москва се съгласи на договаряния за завършек на войната в Украйна, провокира остри рецензии.

Съветникът на украинския президент Зеленски, Михайло Подоляк, сподели, че светът е този, който се нуждае от гаранции за сигурността от Русия, а не противоположното.

Според секретаря на украинския Национален съвет за сигурност и защита Олексий Данилов " денуклеаризирана и демилитаризирана " Русия би била най-хубавата гаранция за мира освен за Украйна, само че и за света.

Думите на Макрон провокираха рецензия и в някои от балтийските страни, които имат граница с Русия и я възприемат като възходяща опасност.

Бившият литовски външен министър Линас Линкевичус сподели, че Русия разполага с гаранции за сигурността, стига да не " атакува, анексира или окупира " съседите си.

Бившият министър председател на Финландия Александър Стуб сподели, че е " фундаментално " несъгласен с френския президент. " Русия първо би трябвало да подсигурява, че няма да атакува други (страни) ", написа той в Туитър.

Изказването на Макрон за европейската сигурност провокира неразбиране и измежду немските политици.

Външнополитически специалисти на социалдемократите и свободните демократи подчертаха, че НАТО в никакъв случай не е заплашвала Русия, а експанзията постоянно е идвала от Москва.

Според Йохан Вадефул от опозиционния Християндемократически съюз френският президент " обръща нещата наобратно ", тъй като първо Украйна се нуждае от гаранции за сигурността.

Крайнодясната " Алтернатива за Германия ", обаче сподели, че " законните ползи на Русия би трябвало да бъдат взети поради ", а от Левицата приканиха за изследване на предлагането.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР