Русия изразява изненада от решението на Съединените щати да се

...
Русия изразява изненада от решението на Съединените щати да се
Коментари Харесай

Русия е озадачена от цинизма на САЩ с изтеглянето от Съвета по правата на човека

Русия показва изненада от решението на Съединените щати да се отдръпват от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида, обвинявайки Вашингтон в " недодялан цинизъм " и " занемаряване " на международната организация, оповестява Агенция Франс Прес.

" Съединени американски щати още веднъж нанесоха мощен удар върху личната си известност в региона на човешките права, като демонстрираха своето неуважение на Организация на обединените нации и нейните органи ", разяснява говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в Москва.

Тя упрекна Съединени американски щати, че " настойчиво отхвърлят да признаят съществуването на съществени проблеми с правата на индивида в личната им страна, като в това време се пробват да въздействат на Съвета за свои лични ползи. Налагат характерно американско схващане за правата на индивида в други страни ".

Като постановат своята концепция за човешките права на други, Съединени американски щати нарушават " човешките полезности и цивилизованите правила на държание ", счита съветският посланик.

Захарова разяснява, че Вашингтон от дълго време има двойни стандарти и тяхното отдръпване от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида го потвърждава. Оттеглянето е " ненадейно " за Москва, макар че " прецедентът към този момент има с ЮНЕСКО ", основаният в Париж културен орган на Организация на обединените нации, който Вашингтон напусна през октомври предходната година.

" Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида е работил дейно без Съединени американски щати в предишното и се надяваме, че ще продължи да го прави ", добавя тя.

Вашингтон се отдръпна, откакто осъди " лицемерието " на Съвета и хипотетичното " безпощадно користолюбие " против Израел. Американският дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли дойде във Вашингтон, с цел да разгласи решението дружно с държавния секретар Майк Помпео.

Преди това, Организация на обединените нации подлага на критика Вашингтон и за отделянето на деца мигранти от техните родители, които търсят леговище след прекосяване от Мексико.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР