Русия изрази днес съжаление във връзка с решението на България

...
Русия изрази днес съжаление във връзка с решението на България
Коментари Харесай

Русия с официална позиция за шпионския скандал с двамата дипломати

Русия изрази през днешния ден страдание по отношение на решението на България да разгласи двама нейни дипломати за "персона нон грата " и даде обещание ответни ограничения, детайлности за които ще даде на по-късна дата. Тази позиция бе изразена от съветското министерство на външните работи в изказване.

В текста се показва, че оповестяването на двама чиновници на съветското комерсиално посланичество за "персона нон грата " ще нанесе щета на двустранното съдействие.

Решението на публична София е въз основа на "измислени обвинявания ". Москва го възприема като "преднамерен опит за нанасяне на щета на градивното руско-българско съдействие ", споделя съветското външно министерство.

Вчера Михаил Барилович, съветник-посланик на Руската федерация в София, бе извикан в Министерството на външните работи, където бе известен за решението да бъдат изгонени двама съветски дипломати.

Според българската страна те са се занимавали с разследваща активност в България от 2016 година, като са събирали информация за проектите за модернизиране на българската войска и поддържането на техническата подготвеност на военната техника.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР