Русия изпрати в Сърбия 11 военнотранспортни самолета с медицинско оборудване

...
Русия изпрати в Сърбия 11 военнотранспортни самолета с медицинско оборудване
Коментари Харесай

Русия изпрати на Сърбия помощ за справяне с коронавируса

Русия изпрати в Сърбия 11 военнотранспортни самолета с здравно съоръжение и експерти, които да се включат в битката против разпространяването на коронавирусната зараза. Това оповестиха от съветското министерство на защитата.

Военнотранспортните Ил-76 излетяха от летище „ Чкаловски “ в Московска област. В небето над Сърбия бяха ескортирани от изтребители МИГ-29 на сръбските военновъздушни сили и се приземиха на летище „ Батайница “ на 20 км северозападно от Белград. В церемонията по посрещането участваха сръбският министър председател Ана Бърнабич и министърът на защитата Александър Вулин, които благодариха на Русия за помощта. В Сърбия дойдоха 87 военни медици и експерти по радиационна, химическа и биологична отбрана със особено здравно съоръжение и 16 единици военна техника.

Днес в постройката на Военномедицинската академия в Белград е планувано заседание с представители на министерствата на опазването на здравето и на защитата на Сърбия. На съвещанието ще бъдат избрани обектите, където ще работят съветските експерти. Изпращането на помощта беше контрактувано в четвъртък в телефонен диалог сред президентите Владимир Путин и Александър Вучич.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР