Русия и Украйна ще продължат преговорите си с френско-германско посредничество

...
Русия и Украйна ще продължат преговорите си с френско-германско посредничество
Коментари Харесай

Трудни преговори между Русия и Украйна в Париж, насрочиха си нова среща

Русия и Украйна ще продължат договарянията си с френско-германско ходатайство след две седмици в Берлин, съобщи специфичният делегат на Русия по украинския спор Дмитрий Козак. Той окачестви днешния разговор като „нелек“, съобщи Франс прес.

„Въпреки разликите в тълкуването, примирието би трябвало да продължи, прекратяването на огъня би трябвало да бъде запазено“ сред украинската войска и проруските сепаратисти в Източна Украйна, добави той след среща на представители на държавните глави и държавните ръководители на четирите страни в Елисейския замък.

Руският делегат съобщи, че срещата в Берлин ще бъде още веднъж на ниво съветници и че среща на върха „не е на дневен ред“.

„Надяваме се, че нашите сътрудници са разбрали причините ни и че до две седмици ще имаме резултати“, добави той на конференция в посолството на своята страна.

„Искаме да поддържаме този диалог“, съобщи украинският договарящ Андрий Йермак от украинското посолство.

Според взаимното изказване, оповестено в края на маратонската среща, траяла съвсем девет часа, договарящите „остават ангажирани да смекчат актуалните различия в по-нататъшната си работа“.

Йермак назова днешното официално съобщение „първият важен документ, по който успяхме да реализираме единодушие от декември 2019 година насам“.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР