Русия и Украйна се споразумяха да разменят 200 пленници в

...
Русия и Украйна се споразумяха да разменят 200 пленници в
Коментари Харесай

Турският президент: Русия и Украйна ще разменят 200 пленници

Русия и Украйна се споразумяха да разменят 200 пленници в една от най-мащабните замени по време на седеммесечната война, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред американска телевизия. Той направи това изказване след диалози с съветския президент Владимир Путин предходната седмица в границите на районна среща на върха в Узбекистан. Турският държавен глава не даде цялостни детайлности за размяната, като назова хората, които ще бъдат разменени, " заложници " и не загатна какъв брой са те от всяка страна.

Турция се пробва да резервира неутралитет в спора, като доставя на Киев бойни безпилотни самолети и се въздържа от наложените от Запада наказания против Москва. Запитан неколкократно дали Путин би трябвало да носи отговорност за нахлуването в Украйна, Ердоган съобщи, че няма изгода да се заема страна.

" Ние няма да пазиме нито един водач. Вместо това би трябвало да търсим решение, което да удовлетворява всички наранени страни ", добави той.

Ердоган съобщи, че е останал с усещането, че Путин е подготвен да приключи войната.

" Имахме доста обширни диалози и той в действителност ми демонстрира, че е подготвен да постави завършек на това допустимо най-скоро ", сподели турският президент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР