Русия и Украйна съобщиха за нова размяна на военнопленници -

...
Русия и Украйна съобщиха за нова размяна на военнопленници -
Коментари Харесай

Нова размяна на военнопленници - Русия освободи 108 украинки

Русия и Украйна оповестиха за нова замяна на военнопленници - общо 228 души.

От Киев, където беше оповестена следващата въздушна паника, оповестиха за нови съветски офанзиви сутринта по украински градове. Президентът Зеленски прикани интернационалната общественост да даде на страната му повече системи за противовъздушна защита, съобщи БНР.

Информацията за замяна на военнопленници пристигна от Киев и беше доказана от Москва, където са се върнали 110 души, от които 72-ма от екипажите на военни кораби, арестувани от Украйна от февруари насам. Ръководителят на т.н Донецка национална република Денис Пушилин означи, че е било контрактувано всяка от страните да освободи 110 военнопленници, само че две украинки са споделили, че желаят да останат в Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи:

" Състоя се следващият стадий на наши жители от съветски плен. Успяхме да върнем 108 украинки. Сред освободените има и такива, които са пленени дълго преди началото на пълномащабната война. Ние не забравяме никого от нашите. Трябва да върнем всички и ще ги върнем ".

" Русия няма късмет на бойното поле. И тя се пробва да прикрие военните си провали с гнет “, добави Зеленски. Коментарът му се отнася за седмиците на сполучливи контраофанзиви на украинските войски в крайните източни и южни райони, окупирани от съветските сили.

Кметовете на две киевски покрайнини потвърдиха, че украинските сили са свалили съветски дронове, които са в обилие към столицата.

Длъжностни лица в южния черноморски пристанищен район Одеса също оповестиха за офанзиви с съветски дронове, някои от които съгласно тях са били отблъснати от отбрана земя-въздух.

Президентът Зеленски акцентира, че Украйна се нуждае от още модерни системи за противовъздушна защита и ракети за тях.

Украинското външно министерство прикани Иран да приключи неотложно доставките си на оръжия за съветската страна и предизвести, че по този начин Техеран става съизвършител в съветските закононарушения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР