Русия и Турция преговарят за съвместното производство на части от

...
Русия и Турция преговарят за съвместното производство на части от
Коментари Харесай

Може ли Турция да почне да произвежда С-400 заедно с Русия?

Русия и Турция договарят за взаимното произвеждане на части от ракетната система С-400. Това съобщи ръководителят на съветската компания за експорт на оръжие " Ростек ", представен от Anadolu Agency, съобщи Агенция " Фокус ".
Припомняме, че до момента Турция произвеждаше някои от съставените елементи на F-35, само че това беше спряно тъкмо поради договорката за С-400.
Турция се интересува от най-новите съветски бойни модули, системи за противовъздушна защита с друг обсег и противотанкови системи, сподели Сергей Чемезов в изявление за организацията в Москва. Според него двете страни водят диалози за допустима съветска помощ за Турция при основаването на национална система за противовъздушна защита на далечни дистанции.
Чемезов напомни, че Русия форсира доставката на С-400 в Турция. " Подобна процедура на международния пазар на оръжия е необичайност. Но съветската промишленост удостовери своите благоприятни условия и ние вървим строго съгласно графика. Първите доставки на съставените елементи на системата бяха осъществени този месец ", сподели той.
" Военно-техническото съдействие сред Москва и Анкара показва позитивна динамичност. Благодарение на тесния и градивен разговор сред политическото управление на нашите страни и бизнес контактите сред индустриалните кръгове и институции, ние сполучливо преодоляваме опитите на съперниците да се намесват в нашите връзки. Ние имаме редица взаимни планове за създаване на модерни самолетни и хеликоптерни системи, съставни елементи за бронирани транспортни средства, сервизно обслужване на доставените оръжия ", сподели още Чемезов.
" Готови сме за разнообразни формати на софтуерно съдействие, в това число в такива високотехнологични области като аерокосмическата промишленост, хеликоптерното строителство и енергетиката ", добави ръководителят на " Ростек ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР