Русия и Турция няма да разширяват зоната за сигурност в

...
Русия и Турция няма да разширяват зоната за сигурност в
Коментари Харесай

Русия и Турция не смятат за необходимо да разширяват зоната за сигурност в Сирия

Русия и Турция няма да уголемяват зоната за сигурност в Североизточна Сирия, контрактувана с меморандума от Сочи. Това съобщи пред публицисти специфичният представител на съветския президент за Сирия Александър Лаврентиев, съобщи ТАСС.

" Не, съгласно меморандума, който бе подписан от нашите президенти (Владимир) Путин и (Реджеп Тайип) Ердоган, зоната за сигурност е съответна зона. Трябва да я запазим във типа, в който е в този момент. Това е единственият излаз. Разширяването няма да докара до нищо положително ", сподели дипломатът.

Според Лаврентиев в този момент обстановката в зоната за сигурност е повече или по-малко постоянна. " Разбира се, има някои провокации от разнообразни страни. Но като цяло считам, че успяхме да стабилизираме ситуацията там. Смятам, че това е доста добър знак ", добави той.

Делегациите на Русия и Турция водят в казахстанската столица Нур Султан двустранни съвещания в границите на срещата на високо ниво за Сирия в така наречен формат от Астана (Русия, Иран и Турция).

Делегацията на Русия се управлява от Лаврентиев и заместник-външния министър Сергей Вершинин, а турската - от заместник-външният министър Седат Онал. Преговорите протичат при закрити врата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР