Русия и Сирия представиха в централата на Организацията за забрана

...
Русия и Сирия представиха в централата на Организацията за забрана
Коментари Харесай

Русия представи доказателства за химическата атака

Русия и Сирия показаха в централата на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) няколко невредими индивида от сирийския град Дума, с цел да поддържат изказванията, че там не е имало химическо нахлуване на 7 април. Англия и Франция дефинираха този ход като номер и "неприличен маскарад ", съобщи АР.

Руски чиновници доведоха сирийците за планувана за по-късно конференция в централата на ОЗХО в Хага. В поканата за проявата беше оповестено, че в нея ще вземат участие "свидетели от Сирия, употребявани в режисирани видеозаписи на "химическото нахлуване " в Дума ".

Англия сподели, че тази конференция е просто гръмък номер и заяви, че тя и другите западни съдружници, в това число Франция и Съединени американски щати, няма да участват на нея.

"ОЗХО не е спектакъл ", съобщи английският дипломат в организацията Питър Уилсън. "Решението на Русия да злоупотребява с нея е следващ съветски опит за подкопаване на работата на ОЗХО и в частност работата на задачата за определяне на обстоятелствата, проверяваща потреблението на химически оръжия в Сирия ", сподели той. Според него всевъзможни очевидци би трябвало да бъдат разпитани от следователи на ОЗХО.



Френският дипломат в ОЗХО Филип Лалио назова проявлението на сирийците в Хага "неприличен маскарад ".

"Този непристоен маскарад не е нещо изненадващо от страна на сирийското държавно управление, което избива и обгазява личния си народ през последните седем години ", сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР