Русия и САЩ в момента не организират специални срещи по

...
Русия и САЩ в момента не организират специални срещи по
Коментари Харесай

Рябков: Русия и САЩ в момента нямат специализиран диалог за Украйна

Русия и Съединени американски щати сега не провеждат специфични срещи по тематиката за специфичната военна интервенция или Украйна, няма специфичен разговор по тези тематики. Това сподели пред публицисти заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков, оповестяват съветски медии.

Той също по този начин назова " подробни " известията за хипотетичното посещаване на ръководителя на Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати Уилям Бърнс в Москва през януари, с цел да разиска обстановката към Украйна.

„ Сега ние не водим разговор с американците по тематиката за специфичната военна интервенция, Украйна, по никакви линии, като се изключи връзката сред представители на Министерство на външните работи и Държавния департамент с посолствата на Съединени американски щати в Москва и Русия във Вашингтон, понякога. Телефонни диалози на други равнища има, само че срещи няма, не се практикуват профилирани формати за подобен тип консултация “, сподели още Рябков.

По-рано прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков също назова подправени известията, че Централно разузнавателно управление на САЩ е предложило на Русия 20% от територията на Украйна в подмяна на прекратяването на специфичната военна интервенция, Белият дом също отхвърли сходна информация.

За сходно предложение на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс писа Neue Zurcher Zeitung, цитирайки двама немски политици. Според вестника президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е инструктирал шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ да оцени до каква степен Русия и Украйна са подготвени за мирни договаряния. Твърди се, че Бърнс е предложил на Киев „ мир в подмяна на земя “ и на Москва „ земя в подмяна на мир “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР