Русия и нейният съюзник от ОДКБ Беларус обявиха съвместни военни

...
Русия и нейният съюзник от ОДКБ Беларус обявиха съвместни военни
Коментари Харесай

RT: Светът се готви за потенциална въоръжена битка срещу Украйна, която всички казват, че не искат

Русия и нейният съдружник от ОДКБ Беларус оповестиха взаимни военни учения през февруари, за които западните специалисти настояват, че са част от подготовката за инвазия в Украйна. Междувременно Киев получава нови оръжия от Обединеното кралство тази седмица, като доставките се популяризират като засилващи неговата „ самоотбрана “, предава RT.

В същото време членовете на Европейски Съюз разискват какво тъкмо би провокирало антируските наказания, които те дадоха обещание да наложат в отговор на офанзива. Москва продължава да упорства, че няма желание да употребява мощ против Киев.

Няколко кръга от дипломатически договаряния сред Русия и Съединени американски щати и НАТО не съумяха да доведат до пробив предходната седмица. Западната страна отхвърли настояването на Москва да спре експанзията на военния блок в Европа и по-специално да се отхвърли от обещанието си от 2008 година да одобри вероятно Украйна и Грузия.

НАТО съобщи, че политиката на отворени порти е от значително значение за задачата му. Москва я вижда като враждебна мощ, а разширението й като компрометиране на националната сигурност на Русия. В резултат на това словесният конфликт за проектите на Москва по отношение на Украйна е толкоз натоварен, колкото и когато стартира през ноември.

Москва е упрекната от Запада в струпване на войски и военно съоръжение в това, което се преглежда като подготовка за пълномащабна инвазия в Украйна. Белият дом съобщи във вторник, че съветска офанзива може да се случи „ всеки миг “.

Вашингтон и Киев също приписаха на Русия хакерските атаки от предходната седмица, които повредиха няколко украински държавни уеб страницата. Виктория Нуланд, най-известна като „ акушерка “ на Вашингтон за Майдана в Украйна през 2014 година, назова сходни дейности „ изпитана и същинска част от съветската книга “. Държавният заместник-секретар сподели, че Съединени американски щати имат готови 18 сюжета по какъв начин да реагират на каквото и да прави Москва.

Тази седмица се появиха известия в медиите, че Русия изтегли съвсем 50 дипломатически чиновници и членове на фамилията си от задачите си в Украйна през януари. Москва сподели, че историята е била предадена на The New York Times от източник, който не споделя истината, а вестникът даже не е изискал коментар от съветски публични лица. Самият Киев съобщи, че не знае за евакуация.

Киев ускори военните учения и се пробва да усъвършенства потенциала си за готовност. Миналия месец министерството на защитата на страната рискува публичното неодобрение, като подреди на дами от избрани специалности и възрасти да се записват за евентуална военна работа. Украйна също стартира да образова цивилни за своите по този начин наречени „ сили за териториална защита “ според закон, който влезе в действие на 1 януари.

Има изказвания, че Украйна приготвя личните си войски за възможна ескалация. Тази седмица представител на самопровъзгласилата се Донецка национална република съобщи, че към 60 въоръжени мъже без отличителни знаци са завладяли няколко здания в село на линията, разделяща държавните и бунтовническите сили, на изток. Украинските райони Донецк и Луганск отхвърлиха свалянето на държавното управление в Киев през 2014 година и оповестиха своята самостоятелност. Киев и западните му съдружници ги считат за съветски прокси, само че Москва не ги призна за страни.

Независимо от това какво в действителност се случва в Източна Украйна, Съединени американски щати наподобява са положили почвата да обяснят всяко експлоадиране на принуждение там, като упрекват Русия. Миналата седмица Белият дом съобщи, че разполага с разследваща информация, че Москва възнамерява да провежда офанзива под подправен байрак, с цел да оправдае нашествието.

Въпреки военната подготовка, Киев разпорежда огромна част от очакванията си на западната помощ при положение на открит спор с Русия, в случай че това се случи. Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен сега е на посещаване в Киев, с цел да се срещне с висши украински чиновници и американски дипломати, ситуирани в страната, преди да премине към Берлин и Женева.

Докато ръководеният от Съединени американски щати блок даде да се разбере, че няма да се бори непосредствено с Русия поради Украйна, страните-членки са подготвили строги стопански наказания, чиято опасност има за цел да възпира Москва.

Усилията бяха ненапълно подкопани от очевидното отвращение на някои европейски народи да работят с цялостна увереност. Съобщава се, че " нуклеарният вид " за изключване на съветския език от интернационалната система за банкови преводи Swift е изнемощял, защото евентуално ще навреди прекалено много на самия Запад.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР