Русия и Китай задълбочават сътрудничеството си, опитвайки се да постигнат

...
Русия и Китай задълбочават сътрудничеството си, опитвайки се да постигнат
Коментари Харесай

Русия и Китай се измъкват от санкциите на САЩ с проекти за над $100 милиарда

Русия и Китай задълбочават съдействието си, пробвайки се да реализират икономическа непоклатимост макар вредите, нанесени от наказателните ограничения на Съединени американски щати - наказания против Москва и ескалиращата тарифна война против Пекин.

Руски и китайски компании приготвят 73 взаимни плана на обща стойност над 100 милиарда $, се споделя в изказване на съветско китайска-бизнес група, представено от Reuters и CNBC.

Потенциалните милиардни вложения са следени от Руско-китайския бизнес съвещателен комитет, който организира годишната си среща тази седмица по време на Източния стопански конгрес във Владивосток, Русия.

 Русия и Китай работят по капиталови планове за $100 милиарда
Русия и Китай работят по капиталови планове за $100 милиарда

Успешно са приключени 21 планове за $14 милиарда

Комитетът включва повече от 150 представители на " водещи съветски и китайски компании ", се споделя в изказване на Руско-китайския капиталов фонд. Фондът е основан през 2012 година от Китайската държавна капиталова корпорация и съветския държавен фонд за вложения.

Вече са осъществени 7 плана на обща стойност 4.6 милиарда $ вследствие на работата на групата Китай-Русия.

" Докато мощният стопански напредък и в двете страни сигурно ще докара до доста благоприятни условия за печеливши вложения, считаме, че изключително обещаващи покупко-продажби ще бъдат открити в двустранни покупко-продажби, които капитализират връзките Русия-Китай ", сподели в изказване Кирил Дмитриев, изпълнителен шеф на съветския фонд за държавни вложения.

 Русия и Китай основават взаимен капиталов фонд от $10 милиарда
Русия и Китай основават взаимен капиталов фонд от $10 милиарда

Ще се финансират планове от самодейността " Пътят на коприната "

Технологично съглашение

В настрана известие капиталовият фонд Русия-Китай и китайската научно-технологична капиталова група Tus-Holdings оповестиха взаимни капиталови проекти.

Сътрудничеството ще се концентрира върху технологиите, като се влагат 1.28 милиарда $ в съветския софтуерен парк Tushino Project в северозападната част на Москва.

Двете групи приготвят построяването на китайско-руски софтуерен парк с повече от 100 млн. $ вложения и стартираха взаимен фонд за рискови вложения с капитал от 100 млн. $.

 Търговията сред Русия и Китай пораства с 27% от началото на годината
Търговията сред Русия и Китай пораства с 27% от началото на годината

Страните имат цел да реализират стокообмен над $100 милиарда през 2018-а

Двете страни към този момент приготвят общи вложения в логистичната инфраструктура на съветския интернет, а суверенният фонд на Русия счита да влага в локални софтуерни планове.

Китайският онлайн колос Alibaba, съветската група Mail.ru и съветския държавен фонд за вложения ще подпишат меморандум за съдействие в границите на икономическия конгрес, оповестяват източник на ТАСС.

 Русия и Китай работят върху основаването на личен интернет
Русия и Китай работят върху основаването на личен интернет

Те желаят да се измъкнат от въздействието на Съединени американски щати върху световната мрежа

Идеята е съветският онлайн пазар за продажба на китайски артикули Pandao да стане част от взаимно дружество в региона на електронната търговия. " Pandao може да влезе в взаимното дружество ", споделя източникът на ТАСС.

Pandao е основан с амбициозната концепция да се трансформира в един от водачите на трансграничния пазар за електронна търговия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР