Русия и Китай ще засилят сътрудничеството си за намиране на

...
Русия и Китай ще засилят сътрудничеството си за намиране на
Коментари Харесай

Подготовка за историческата среща на Корейския полуостров

Русия и Китай ще засилят съдействието си за намиране на политическо решение за Корейския полуостров - оповестиха първите дипломати на двете страни след диалози в Пекин. На Корейския полуостров се договарят последните детайлности към историческата среща в петък. Тогава водачите на Южна и на Северна Корея ще беседват очи в очи в Демилитаризираната зона.

 © Българска телеграфна агенция
Пхенян е дал единодушие част от срещата сред водачите на Северна и Южна Корея да се предава онлайн по малкия екран, както и южнорейски кореспонденти да отразяват събитието. Така за първи път севернокорейският водач ще се появи в директно предаване по международните малките екрани. До скоро животът му беше обгърнат в загадъчност, появите му се отразяваха със фотоси в държавната осведомителна организация, а изказванията му се четяха от говорителката на държавната телевизия. Кадри от визитата му в Китай преди месец бяха публикувани едвам откакто Ким Чен-ун се завърна вкъщи.

Москва и Пекин наблюдават деликатно подготовката на срещите на Ким Чен ун с водачите на Южна Корея и на Съединените щати.

Ван И, министър на външните работи на Китай: Надяваме се тези срещи да са сполучливи и да донесат положителни вести, както и да бъде инициирана смяна в курса, водеща към определяне на трайна непоклатимост на Корейския полуостров. Като съседи, Китай и Русия споделят сходни позиции и цели във връзка с Корейския полуостров.
Междувременно от среднощ Сеул спря излъчването на пропагандни известия в граничните региони на север от 38 - мия паралел. От тези високоговорители нормално звучат послания към изолираните от света севернокорейци - вести, рецензии към режима и известната корейска музика Кей поп. Но през идната седмица те ще останат изключени. Жестът е за възстановяване на атмосферата преди срещата на върха. Пхенян също излъчва сходни послания, само че не е ясно дали те ще продължат да звучат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР