Русия и Германия се нуждаят от преосмисляне и рестартиране на

...
Русия и Германия се нуждаят от преосмисляне и рестартиране на
Коментари Харесай

Германски популисти се прегърнаха с Москва

Русия и Германия се нуждаят от преосмисляне и рестартиране на разговора, съобщи през днешния ден в границите на среща с делегация на депутати от популистката немска партия " Алтернатива за Германия " (АзГ) съветският външен министър Сергей Лавров, представен от ТАСС.

" Визитата ви в Русия е една доста добра опция за продължение на сходен разговор и за намиране на спомагателни допирни точки. Оценяваме високо приноса ви за поддържането на нашите връзки, които се нуждаят от преосмисляне, а може би и от това, което в този момент е признато да се назовава рестартиране ", съобщи министърът.

Лавров установи, че в връзките сред Русия и Германия " са се натрупали значително съществени проблеми, които не престават да се усилват ". Сега за двете страни е значим разговорът по всички линии - междуправителствена, междупарламентарна и сред обществата, акцентира Лавров.

" Признавам, че у нас провокираха огромно удивление опитите на формален Берлин да противодейства на вашата аудиенция, опитите за издигане на спънки, за основаване на механически и протоколни компликации. Особено ни учуди, естествено, разгорялата се във връзка визитата ви истерична вътрешна полемика ", сподели министърът.

Лавров акцентира, че АзГ е огромна опозиционна партия в Бундестага и има свои представители в законодателните органи на всички 16 немски провинции.

" Смятаме, че при сегашната обстановка, в противен случай, поради сложните времена в нашите двустранни връзки, би било значимо да се развиват контактите сред всички представители на съветското и немското общество на всички нива, изключително сред тези, които поддържат освен запазването на капацитета на нашето взаимоотношение, само че и превъзмогването на съществуващите проблеми ", добави министърът.

Санкциите против Русия не дават отговор на икономическите ползи на Германия и към този момент й нанесоха огромни вреди, съобщи през днешния ден по време на срещата си с Лавров в Москва съпредседателят на АзГ Тино Крупала.

" Винаги сме казвали, че глобите нанесоха доста огромни вреди на нашата страна. Значително понижа размерът на износа, което се отрази на броя на изгубени работни места. Всичко това е обвързвано със санкционната политика на Съединени американски щати и Европейския съюз ", съобщи немският политик.

По думите му, еднопосочно са налице отрицателни последици от глобите и от обстановката към " Северен поток - 2 ". " Винаги сме подкрепяли този план, считаме го за доста значим, защото подхожда на икономическите ни ползи и укрепва енергийната сигурност. Дори през годините на Студената война Русия постоянно е оставала благонадежден снабдител на газ. Сега, когато Германия минава към промяна в областта на енергетиката, това е изключително значимо. Макар че разбираме, че тук ползите на Съединени американски щати играят една напълно немаловажна роля ", означи Крупала.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР