Русия и България водят преговори за. Това заяви в интервю

...
Русия и България водят преговори за. Това заяви в интервю
Коментари Харесай

Марияна Николова пред ТАСС: Преговаряме за въстановяване на полети с Русия

Русия и България водят договаряния за. Това съобщи в изявление за ТАСС вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.
„ Отварянето на границите и възобновяване на полетите сред нашите две страни е въпрос на договаряния и предпочитание изразено и от двете страни. Българските авиационни управляващи към този момент потвърдиха пред Росавиация готовността на българския народен транспортьор незабавно да възобнови полетната си стратегия след приемане на позволение от съветска страна за обновяване на интернационалните полети до България “, сподели тя.
 Кметът на Бургас желае повдигане на карантината за руснаци Кметът на Бургас желае повдигане на карантината за руснаци
Идната седмица кметът на Бургас Димитър Николов ще изпрати писмо до Министерството на външните работи, с което ще изиска отпадане на за...
„ Въздухоплавателните администрации на двете страни водят оперативна преписка по отношение на взаимните подходи за възобновяване на постоянните полети сред двете страни. Тук бих желала да посочи, че полетите от/до интернационалните летища на територията на Република България не са ограничавани, само че съществува краткотрайна възбрана за влизане на територията на Република България, според заповедите на министъра на опазването на здравето, по отношение на пандемията, за което нашите съветски сътрудници са публично известени “, съобщи Николова.
Николова означи, че туризмът повече от всеки различен бранш е потърпевш от суровите ограничавания, въведени с цел да се спре разпространяването на пандемията от ковид.
„ За България е от извънредно значение да възстановим двустранния туристически поток с Русия. Пандемията от COVID-19 промени радикално живота на всички хора както в здравно-социалното му измерение, по този начин и в икономическото. Туристическият бранш първи и най-силно усети отрицателните резултати от ковид рецесията. Бих желала да Ви уверя, че сега, в който границите сред нашите две страни се отворят, България е подготвена да посрещне своите съветски посетители като една сигурна туристическа дестинация, в подтекста на продължаващата пандемия от ковид “, сподели тя.
Според нея съществена причина за възобновяване на пълноценния интернационален туризъм и възобновяване на туристическия бранш е отварянето на границите и възобновяване на свободното придвижване.
 Анкета от Русия подсказва какъв брой огромен ще е ударът върху туризма поради ковид Анкета от Русия подсказва какъв брой огромен ще е ударът върху туризма поради ковид
Само 40% от руснаците са подготвени да отидат на отмора през лятото, останалите или въобще не възнамеряват такава, или сега не работят и...
„ На Европейско равнище беше въведен метод за поетапно повдигане на рестриктивните мерки и стартира разискване на координирано отваряне на границите на Европейския Съюз (ЕС). Европейският механизъм, по който се преглежда въпросът за включване в листата на трети страни, по отношение на които може да се предприеме постепенна анулация на рестриктивните мерки за влизане в Европейски Съюз, е на високо политическо равнище. В хода на полемиките бяха дефинирани единни използвани критерии, свързани с епидемиологичната конюнктура за включване и изключване на страни, за които се позволява достъпът до Европейски Съюз “, съобщи министър Николова.
Тя уточни, че за някои страни рестриктивните мерки към този момент са отстранени: Австралия, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Южна Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай и Китай (за Китай е при изискване че има удостоверение за реципрочност).
„ Преразглеждането на листата с третите страни на равнище Европейски Съюз се прави регулярно при даване на настоящи данни за епидемиологичната конюнктура. България взима интензивно присъединяване в разискванията, които са от изключителна значимост за страната ни с оглед основаването на условия за обновяване на интернационалния туризъм “, сподели още вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.
Тя се надява, че скоро границите на Европейския съюз ще се отворят и за съветските туристи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР