Русия е започнала да модернизира своята божествена артилерия, пише авторитетното

...
Русия е започнала да модернизира своята божествена артилерия, пише авторитетното
Коментари Харесай

В САЩ възхитени от божествената артилерия на Русия

Русия е почнала да модернизира своята " божествена " артилерия , написа авторитетното американско издание The National Interest , базирайки се на Агенцията за задгранични военни проучвания към армията на Съединени американски щати (FMSO).

Става въпрос за 240-милиметровата минохвъргачка 2С4 " Лале " и 203-милиметровата гаубица 2С7 " Божур ". И двете оръжия са способни да изстрелват нуклеарни снаряди, от които, както отбелязва изданието, " НАТО щеше да има горчив опит, в случай че Студената война се беше трансформирала в гореща ".

След края на Студената война Русия изпрати огромна част от тази тежка артилерия в складовете, само че в този момент е решила да приспособява оръжието за актуалните заплах и.

 Военновъздушните сили на Съединени американски щати имат съществени проблеми
Военновъздушните сили на Съединени американски щати имат съществени проблеми

Не дават отговор на условията на възможни бъдещи спорове

" Според някои информации 2С4 се модернизира, с цел да се интегрира в актуалните системи за командване и надзор и внедряване на усъвършенствани системи за връзка и ръководството на огъня. Също по този начин се възнамерява обновяване и замяна на тръбата и механизма на възвратната пружина ", показват от FMSO.

Независимо от това анализаторите от американската организацията не знаят за какво Русия връща на въоръжение старите оръжия . Според една от версиите такава артилерия ще бъде употребена, за да " унищожи " вражеските укрепления . Предполага се също по този начин, че снарядите за 2С4 и 2С7 са по-евтини за произвеждане спрямо балистичните ракети.

" Лале " е руски 240-милиметров самоходен миномет. Той е основан за заличаване на укрепени здания и въоръжение на съперника. Неговата употреба е почнала през 1972 година Бойното му кръщение е станало по време на войната на Съюз на съветските социалистически републики в Афганистан сред 1979 и 1989 година

" Божур " е руско 203-милиметрово самоходно оръжие. То е предопределено за угнетяване на тила, заличаване на сериозно значими уреди и средства за нуклеарно нахлуване в тактическа дълбочина на разстояние до 47 километра. То е пуснато в употреба през 1975 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР