Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически

...
Русия е сключила споразумение с Беларус за разполагане на тактически
Коментари Харесай

Военнопрестъпникът Путин: Русия ще разположи тактически ядрени оръжия в Беларус

Русия е сключила съглашение с Беларус за разполагане на тактически нуклеарни оръжия на територията на страната, съобщи Ройтерс, като се базира на изявление на военнопрестъпник №1 Владимир Путин. Подобна стъпка не би нарушила разпоредбите за неразпространение на нуклеарни оръжия, уточни Путин и добави, че Съединени американски щати са разположили нуклеарни оръжия на територията на европейските си съдружници.
 
Беларуският президент Александър Лукашенко от дълго време повдига въпроса за разполагане на тактически нуклеарни оръжия в Беларус, която граничи с Полша, сподели Путин.
 
Русия ще приключи построяването на вместилище за тактически нуклеарни оръжия в Беларус до 1 юли, съобщи Путин, като добави, че Москва в действителност няма да предава контрола над оръжията на Минск.
 
Русия е разположила 10 самолета в Беларус, които могат да бъдат въоръжени с тактически нуклеарни оръжия, сподели съветският деспот и добави, че Москва към този момент е трансферирала на Беларус няколко тактически ракетни системи " Искандер ", които могат да се употребяват за изстрелване на нуклеарни оръжия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР