Русия е отворена за сътрудничество с производителя на електромобили Tesla,

...
Русия е отворена за сътрудничество с производителя на електромобили Tesla,
Коментари Харесай

Русия обяви условията, при които ще приеме завод на Tesla

Русия е отворена за съдействие с производителя на електрически автомобили Tesla, разгласи Денис Мантуров, министър на индустрията и търговията на страната. Той обаче добави, че с цел да се случи това, американската компания би трябвало да дава отговор на редица условия.
Всъщност, възможното стъпване на съветския пазар беше оповестено от основния изпълнителен шеф на Tesla - Илон Мъск. Той съобщи, че компанията му освен има интерес към локалния пазар, само че и към построяването на цех на територията на Русия. Това накара Мантуров да предложения Мъск на диалози, само че преди този момент бе конкретизирано, че Tesla ще би трябвало да покрие редица условия, в случай че желае да създава коли на съветска територия.
 Посещение на Илон Мъск във Англия разпали слуховете за нов цех на Tesla Посещение на Илон Мъск във Англия разпали слуховете за нов цех на Tesla
Kpaтĸo пoceщeниe нa изпълнитeлния диpeĸтop нa Теѕlа Илон Mъcĸ във Англия разпали слуховете, че магнатът планува да открие зав...
Основното от тях е основаване на добавена стойност и локализация на технологии, с които сега Русия не разполага. Министърът не посочи какви са тези технологии, само че пък напомни, че локални компании имат свои разработки в региона на електрическите транспортни средства. Сред тях са дребният градски модел Zetta, както и " зелената " Lada Vesta EV. Предстои излизането на електрически рейс от КамАЗ, както и няколко електрическия автомобил на УАЗ.
Според Мантуров, производството на изцяло екологични коли в Русия към момента е прекомерно скъпа, защото локалните производители разполагат с технологии, които не разрешават понижаване на цената до равнища задоволяващи пазара.
По данни на статистическите организации, през 2020 година в Русия са продадени едвам 687 електрически автомобили. Ръстът по отношение на 2019 година е цели 95%, само че броя е прекомерно дребна на фона на над милион продажби на нови коли в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР