Русия е нарушила около 400 различни международни договора. Това заяви

...
Русия е нарушила около 400 различни международни договора. Това заяви
Коментари Харесай

Зеленски: Русия е нарушила над 400 международни договора

" Русия е нарушила " към 400 разнообразни интернационалните контракта ". Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски, осведоми Би Би Си.

Говорейки на срещата на върха за народна власт в Копенхаген през 2022 година посредством видеовръзка, украинският водач сподели: " Само по време на войната на Русия против Украйна и желая да ви припомня, че тя стартира през 2014 година, а не на 24 февруари 2022 година, Русия е нарушила към 400 разнообразни интернационалните контракти, по които нашите страни са страни. "

Президентът даде голям брой образци за контракти, които твърди, че Русия е нарушила, в това число Устава на Организация на обединените нации .



Той сподели, че хората би трябвало да си напомнят меморандума от Будапеща, потвърждавайки, че Русия е " добавила оптимален цинизъм към цялата картина ", като го е нарушила. " С това нарушаване Русия постави завършек на цялата битка за нуклеарно разоръжаване в света.

Меморандумът от Будапеща е съглашение от 1994 година, в което Украйна се отхвърля от нуклеарните оръжия, които е наследила от руската ера, в подмяна на " гарантии " за бъдещата си сигурност, контрактувани от Русия, Съединени американски щати и Англия.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР