Русия е нарушила около 400 международни договора по време на

...
Русия е нарушила около 400 международни договора по време на
Коментари Харесай

Зеленски: Русия наруши около 400 международни договора при инвазията срещу Украйна

Русия е нарушила към 400 интернационалните контракта по време на своята инвазия против Украйна, съобщи украинският президент Володимир Зеленски, представен от организация Униан.

" Словото постоянно е основата на закона. То постоянно е основа на договорите. Конвенциите, уставите, декларациите и, несъмнено, меморандумите. Само че по време на войната на Русия против Украйна – а тя продължава, подсещам ви, не от 24 февруари, а от 2014 година до момента – Русия наруши към четиристотин разнообразни интернационалните контракта, страни по които да нашите страни. " – уточни Зеленски.

Той подчертава особено върху Будапещенския меморандум, с който съветската страна е подписала ангажимент да не нарушава териториалната целокупност на Украйна. По силата на същия документ Съединени американски щати и Англия се ангажират с гаранции за териториалната целокупност на украинската страна. Това е изискването против което Киев предава нуклеарните си оръжия на Москва.

" Какво костват в този момент думите за нуклеарно разоръжаване, в случай че против Украйна, от която беше конфискуван третият по мощ нуклеарен боеприпас, е осъществено нахлуване от страна, която е измежду подписалите уговорката да се въздържа от експанзия и която до момента остава нуклеарна страна? " - разяснява украинският президент.

Той добави, че демокрацията значи почитание към думите, интернационалното право също значи почитание към думите в интернационалните документи.

„ Но те работят и са способни да печелят при опълчване, единствено когато се поддържат с дейности. Когато думата безусловно значи деяние. " – посочи Зеленски.

Той приказва пред участниците в Копенхагенската среща, отдадена на мира.

Володимир Зеленски уточни някои от интернационалните документи, нарушени от Москва, измежду които са Уставът на Организация на обединените нации, Конвенцията на Организация на обединените нации за битка с финансирането на тероризма, Конвенцията на Организация на обединените нации серщу геноцида, конвенциите за законите и обичаите по време на война, интернационалната спогодба за отбрана от похищаване, Конвенцията за отбрана на културните полезности при въоръжени спорове, Конвенцията на Организация на обединените нации против расовата дискриминация, Конвенцията на Организация на обединените нации за морското право. Сред европейските документи президентът означи Заключителния акт от Съвещанието по сигурността и съдействието в Европа от 1975 година, Европейската спогодба за правата на индивида и главните свободи, Устава на Съвета на Европа.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР