Русия е извършила военни престъпления в Украйна. Това е заключението

...
Русия е извършила военни престъпления в Украйна. Това е заключението
Коментари Харесай

ООН обвини Русия във военни престъпления в Украйна

Русия е направила военни закононарушения в Украйна. Това е заключението на комисията, основана от Върховния комисар за правата на индивида на Организация на обединените нации.

Тя е направила следствия в четири района - Киевски, Черниговски, Харковски и Сумски. Разпитани са над 150 жертви и очевидци в 27 обитаеми места, окупирани от руснаците.

Норвежкият арбитър Ерик Мьосе, който оглавява комисията, заяви, че са открити доказателства за изтезания, изнасилвания, насилствени депортации и други закононарушения. Сред жертвите има деца. Отбелязват се и два случая на малтретиране на пленени руснаци от украински бойци. Разследването продължава. Русия отхвърля всички обвинявания за военни закононарушения.

" Взривни оръжия са употребявани от Руската федерация в обитаеми региони, без да се прави разлика сред цивилно население и бойци. Бяхме изумени от огромния брой на изтезанията и другите нарушавания, осъществявани от съветските сили. Комисията получи непротиворечиви сведения за изтезания и малтретиране при условия на нелегално задържане в Украйна, както и в Руската федерация ", сподели Ерик Мьосе, ръководител на комисията на Организация на обединените нации за Украйна.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР