Русия е изстреляла над 1000 ракети срещу енергийната инфраструктура на

...
Русия е изстреляла над 1000 ракети срещу енергийната инфраструктура на
Коментари Харесай

Над 1000 руски ракети са изстреляни срещу енергийната инфраструктура на Украйна

Русия е изстреляла над 1000 ракети против енергийната инфраструктура на Украйна, съобщи шефът на компанията оператор на електропреносната мрежа. Володимир Кудрицки посочи, че се търси съоръжение за корекция на развалените уреди.

В изявление за „ Ройтерс “ кметът на Киев, Виталий Кличко, предизвести, че украинската столица е изправена пред „ апокалиптичен сюжет “, в случай че масираните съветски удари продължат. От началото на нашествието в Киев са били разрушени близо 680 здания. В случай на цялостно спиране на тока няма задоволително убежища за всички към 3 млн. поданици. Към момента са основани близо 500 центрове с достъп до електричество и отопление.

Президентът Володимир Зеленски разгласи, че службите в Украйна възвръщат подаването на електричество.
Непрекъснато усилваме производството и доставката на ток – съвсем всеки ден. Но не би трябвало да забравяме, че в този момент е невероятно да се възстановят напълно, както беше преди началото на съветския енергиен гнет. Нужно е време. Затова множеството градове и области имат планувани спирания на тока.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Украинските управляващи оповестиха за 10 починали и няколко ранени при обстрел в град Курахове, в Донецка област. При нападението са ударени пазар, автогара, бензиностанции и жилищни здания. Междувременно от украинската военна администрация в Луганск обявиха, че ускоряват контраофанзивата си и напредват към градовете Кремина и Сватове.

На този декор генералният секретар на НАТО не изключва Москва да прегрупира силите си през студените месеци. Според Йенс Столтенберг Русия готви огромна атака в Украйна напролет.

А в свое изказване съветският президент разяснява, че страната му може да води война още дълго, само че към този момент няма потребност от спомагателна готовност. Владимир Путин, разгласи че 150 хиляди души от общо 300 хиляди мобилизирани са в зоната на така наречен „ специфична военна интервенция “. По думите му останалите извършват функционалността на войски за териториална защита или минават военна подготовка.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР