Русия е използвала санкционирания от САЩ търговски кораб Спарта-2, който

...
Русия е използвала санкционирания от САЩ търговски кораб Спарта-2, който
Коментари Харесай

Блумбърг: Русия прекара кораб с военен товар през Босфора -

Русия е употребила глобения от Съединени американски щати търговски транспортен съд " Спарта-2 ", който в края на юли е минал през турския Босфор на път от Сирия за Русия, с цел да транспортира военни товари , заяви " Блумбърг ", като се базира на европейско разузнаване.

Източниците настояват, че " съвсем несъмнено " " Спарта-2 " е доставял военно съоръжение от сирийското пристанище Тартус.

Корабът е бил видян в Сирия с транспортни средства в трюма, по-късно е минал през Босфора, а след това в Новоросийск са разпознати най-малко 11 такива средства, които евентуално е разтоварил, написа организацията.

Според данните от морското следене корабът " Спарта 2 ", благосъстоятелност на компания, глобена от Съединени американски щати през май тази година и следена от съветското министерство на защитата, е прекосил Босфора евентуално без намесата на Турция - страна членка на НАТО.

Анкара затвори пролива за военни кораби малко след началото на съветската инвазия в Украйна, като го остави наличен единствено за търговски кораби.

Източник на " Блумбърг " от Съединени американски щати, поискал анонимност, споделя, че американското държавно управление счита, че Русия употребява търговски кораби, с цел да транспортира военни товари в Черно море.

Докато Украйна получава оръжия за милиарди долари от Съединени американски щати и Европа, с цел да се отбрани, Русия би трябвало да разчита на личните си запаси, с цел да поддържа силите на фронта на фона на известията за огромни загуби. По оценки на Съединени американски щати десетки хиляди съветски бойци са убити или ранени, а хиляди бронирани машини са унищожени, разяснява организацията.

Говорител на Държавния департамент на Съединени американски щати препрати запитванията по въпроса към турското държавно управление. Турски чиновник, осведомен с казуса, съобщи, че търговски транспортен съд се ревизира единствено в случай че има сигнал или съмнение за неправда. Говорителят на Белия дом отхвърли да разяснява дали Съединени американски щати са разговаряли с турски публични лица по въпроса. 

Със сигурност Русия е натрупала големи ресурси от въоръжение по време на десетилетната стратегия за рационализация, ръководена от Путин, и публични представители на Кремъл отхвърлят да има проблеми с доставките. Въпреки това американски и европейски представители настояват, че загубата на огромен брой танкове и бронетранспортьори принуждава Москва да прибягва до запасите от по-старо съоръжение, в това число танкове Т-62.

Подобно на Русия, Украйна не разкрива мащаба на военните си загуби, макар че е изправена пред логистични провокации против доста по-голям съперник, изключително при започване на войната. В изявление за " Уолстрийт джърнъл " от 22 юли президентът Володимир Зеленски съобщи, че загубите на бойното поле са намалели до към 30 души на ден от 100-200 души на ден през май-юни - число, което не е без значение тествано, добавя " Блумбърг ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР