Русия е готова за преговори с Украйна“, заяви руският президент

...
Русия е готова за преговори с Украйна“, заяви руският президент
Коментари Харесай

Путин: Русия е готова за преговори с Украйна

„ Русия е подготвена за договаряния с Украйна “, съобщи съветският президент Владимир Путин в речта си на церемонията в Кремъл по анексирането на украинските окупирани райони.

Путин съобщи, че жителите на „ освободените “ територии са създали явен избор и „ Русия ще подсигурява сигурността на новите райони “. Той добави, че жителите на тези земи ще станат съветски жители, като „ ДНР, ЛНР, Запорожска и Херсонска област имат обща орис с Русия “.

Президентът на Русия прикани Украйна да почете избора на жителите на „ освободените “ от Русия райони и съобщи, че „ правото на самоопределяне е залегнало в Устава на Организация на обединените нации “.

Според Владимир Путин последните руски ръководители са „ развалили страната “, заради което Русия не се стреми да възвърне Съюз на съветските социалистически републики.

По-рано денем Путин подписа укази, с които признава независимостта на четирите области, в които бяха извършени референдуми за присъединението им към Руската федерация.

На церемонията по подписването участват ръководителят на ДНР Денис Пушилин, ръководителят на ЛНР Леонид Пасечник, ръководителят на Запорожка област Евгений Балицки, както и ръководителят на Херсонска област Владимир Салдо. Всички те са назначени от Кремъл. 
Европейски Съюз и огромна част от интернационалната общественост не признават легитимността на извършените в четирите украински области допитвания.

На този декор рано сутринта в петък починаха 23 души починаха, а 28 бяха ранени при обстрел на цивилен филантропичен ескорт в район Запорожие. Москва и Киев си насочиха взаимни обвинявания за нападението.

Представителят на съветските окупационни управляващи Владимир Рогов твърди, че " откакто украинските сили са видели, че популацията всеобщо се насочва към (окупираната) част на Запорожска област, те са нанесли удар по колона с десетки цивилни коли ". Украинският шеф на региона Олександър Старух пък съобщи, че починалите са жертва на съветски обстрел. Той добави, че хората са чакали на опашка за влизане в окупираните територии и са отивали, с цел да вземат околните си и да им доставят помощи.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР